Pepparkaksmüsli och saffransgranola

17 december, 2016

Julpyssel som vuxen är lite tudelat tycker jag. Först och främst hör det ju faktiskt julen till att julpyssla. Allt ifrån att koka knäck och baka pepparkakor, till att köpa gran och kanske göra smällkarameller. Dessutom tycker jag att all julmat som man gärna vill ha hör julpysslet till, som risgrynsgröt, vörtlimpa och lussebullar till exempel.

Det är alltid roligt att få saker som någon annan lagt ner arbete på tycker jag. Mycket heller en burka hemgjord knäck med kärlek än presentkort på H&M.

Förra året fick jag till de här hemgjorda, förtidiga julklapparna med pepparkaksmüsli och saffransgranola av mamma!

Pepparkaksmüsli och saffransgranola

Lyxigt att få ha hemgjord müsli på yoghurten. Det är verkligen skillnad på köpt och hemgjord. Smakar så mycket mer. Min mamma är superduktig på just det och göra alltid hemgjord müsli. Senaste idag när jag pratade med henne höll hon på att julstökade genom att ha två satser med just müsli och granola med julsmak i ugnen.

Men appropå det här att julpyssel är tudelat. Den andra sidan av myntet är såklart att det alltid är fullt upp kring jul inte minst på jobbet. För alla inser att det nya året är påväg, den nya budgeten och alla de där sakerna som man borde få klart 2016. Att ovanpå det sedan inse att man måste baka lussekatter, det förtar liksom lite av julstämningen.

I år verkar jag inte ens ha insett att det snart är jul. Julpyntet står framme, vi käkar risgrynsgröt och jag har sett på luciatåg. Men julkänslan har då verkligen inte infunnit sig. Vad gör du för att känna att det snart är jul?

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.