Fjärde advent och sista ljuset är tänt

18 december, 2016

O hej vad det går, fjärde advent i dag alltså. Sista adventsljuset är nu tänt och nedräkningen inför jul har verkligen börjat. Här hemma är det en salig blandning mellan julfint och totalt flyttkaos. Ja jag vet, många kanske hade kommit i ordning helt och hållet vid det här laget. Vi flyttade ändå in i Juli. Men vi tar en sak i taget och sakta men säkert blir det mer ordning.

Fjärde advent ska ändå firas in med lite ordentlig julstämning. Så frukosten blev hembakt vörtlimpa med julskinka och senap (eller möjligen senap med julskinka när det är jag som brer mackorna), risgrynsgröt och en stor kopp thé. Till de – fyra tända ljus, adventsstjärnor i fönstren och trevlig sällskap.

Fjärde advent och sista ljuset är tänt

Och alltid ett glas vatten! Daniel hävdar att jag är den person som han träffat som dricker mest vatten, och jag är faktiskt inte förvånad. Jag dricker kopiösa mängder vatten och blir grinig när jag är törstig. Men jag behöver i varje fall inte pina i mig vatten som många har problem med.

Annars har vår fjärde advent firats med målning av gästrummet. Vitt som alla andra rum. Men nu är vi snart klara på övervåningen! Ett varv med färgen kvar i gästrummet. Då är vi redo att montera upp ställning i gymmet och boxningssäcken kan komma på plats (det vore fasiken finaste julklappen på länge!). Garderobsprojektet i sovrummet har stannat av lite då Electrolux som vi ville köpa av inte återkom med någon offert trots mycket tjat. Så nu jagar vi lite snickare runt Strängnäs och möjligen satsar vi på en platsbyggd istället beroende på var prislappen hamnar.

Efter målningen så gav vi oss iväg till Daniels föräldrar och käkade adventsmiddag med Daniels mamma, hans syster och hennes pojkvän som jag träffade för första gången. Och hunden Zammy så klart, min favorit kille!

Middag med tända ljus gav ökad julkänsla. Att sedan avsluta kvällen med att köpa gran blev pricken över i:et. Nu är det nära. Imorgon ska vi klä granen. Snart kommer tomten!

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.