Pangasiusfilé och Star Wars

1 november, 2015

Ingen träning idag heller. Börjar faktiskt bli riktigt trött på att sitta i soffan. Idag blev det frukost, en stund läsning av ”Under lysande måne” i soffan och sedan iväg till Täby Centrum. Inhandling av diverse presenter stod på agendan. Och bara shoppingturen gjorde mig trött.

Jag har insett hur träningen automatiskt leder till en mer hälsosam livsstil. När jag tränar och inte äter massa sötsaker är det mat jag hungrar efter. Men nu när jag inte tränar hamnar jag automatiskt i soffan med en film, bok eller TV-spel. Käkar mat som vanligt men blir inte tillräckligt underhållen av skärmen så blir således sugen på godis, glass, bullar eller what ever som kommer i min väg. Har man tränat så är man inte lika benägen att ”förstöra det” med onyttiga saker. Sen är jag fullt medveten om att ju mindre man tränar ju mindre onyttigheter bör man käka – men face it – hur ofta fungerar det så? Nu väntar jag alltså på att jag blir frisk för att kunna gå tillbaka till vanliga rutiner. Så lätt det är att trilla tillbaka i gamla fotspår om man inte aktivt arbetar med hur man tänker. Jag tycker att jag kommit väldigt långt i år. Från Februari har jag tränat aktivt och ätit nyttigt och jag trivs med det och tänker helt klart fortsätta i det spåret. Men den här förkylningen har verkligen inte hjälpt till. Men snart blir det tillbaka till ”the way it should be”.

Maten idag blev Pangasiusfilé med bulgursallad – blev faktiskt riktigt god, jag som nästan aldrig lagar fisk. Den skulle egentligen vara panerad i mandel, men eftersom jag inte tål det så fick det blir solrosfrön – funkade bra. Kanske inte lika fina som på bilden till receptet – men helt klart godkända.

Untitled

Pangasiusfilé med bulgursallad

Daniel vill se nya Star Wars filmen på IMAX när nya bion öppnar på Mall of Scandinavia den 12/11. Men jag har inte sett någon Star Wars film alls (försökte 1 gång men var för dålig) så jag gav det ett försök idag. Lyckades ta mig igenom Star Wars Epsiode IV – alltså första filmen från 1977, alltså jösses vad dåliga effekter det är. Och hela filmen känns extremt cheesy. Ja ja nu har jag ju sett den i alla fall, men känner mig sådär lockad att slänga bort 12 timmar av mitt liv på att ta mig igenom alla Star Wars filmer. Men det kanske är något man borde göra – eller? Nu vet jag ju i alla fall vem chewbacca, jabba the hutt, och Han i Star Wars är (Luke, Dark Vader och Leia hade jag faktiskt redan koll på). Kallas väl någon slags allmänbildning.

Nu tror jag att jag ska fortsätta min läsning i soffan. Imorgon är det måndag. Innebär möte och sen AW med Mathilda (eftersom det blev inställt förra veckan).

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.