Nu tar jag julledigt!

22 december, 2016

Som stora delar av Sveriges så tar jag officiellt julledigt nu! Jag hade egentligen tänkt jobba imorgon. Men när man hittar 27 timmar i flexbanken så tänker man att fasiken, julledigt vore ju inte helt fel! 

Så sent om sider checkar jag ut från den här intensiva torsdagen, men blossas årsglögg. För att det är en tradition!

Nu tar jag julledig - med blossas årsglögg

Granen är som sagt på plats. Paketen är inslagna. Julpynten står vackra i huset. Huset är dammsuget (av min superbra partner in crime) och pepparkaksdegen är i kylen.

Ja jag vet. Pepparkaksdegen ska inte vara i kylen. Men jag är ju ledig nu! Så imorgon. I sista minuten, så ska jag ta tag i pepparkaksbaket. Kanske göra lite julgodis. Jag ska preppa för uppsittarkväll (Daniel-style så blir väl till strax efter bolibompa eller så). Kvällen ska i alla fall bjuda på risgrynsgröt, skumtomtar, skinkmackor och mys. Men när det gäller just det där med att baka pepparkakor natten till julafton. Det börjar verkligen bli någon slags tradition. Jag tror alltid att December är så långt och så Zwwosh så är det julafton. Men bättre sent än aldrig! (Den som kom på det uttrycket borde få dagens ros!)

Julkorten är också på plats förresten. Med all bombardering av mail under arbetsdagarna är det trevligt med lite snigelpost så här till jul. Blir glad varje gång jag hittar ett kort i postlådan!

Julkorten 2016

Här hemma har vi alltid gissningar på från vem julkorten kommer. Försöker gå på texten på kuverten. Men det är svårt. Tror alltid att det är från min kusin Hanna när det är fin handstil på kuverten. Men tydligen är det en hel del som faktiskt har fin handstil för än så länge har alla varit fel. Själv har jag fått kommentaren ”oj, jag trodde att det var en kille som skrivit det där” när jag skrivit på jobbet. Med andra ord, PK eller inte, min handstil är ugly as shit. Tur att det finns datorer!

Men det får ändå bli en tidig kväll ikväll. För imorgon kommer snickaren, som ska kika på ny garderob till oss. Han dyker upp vid 08.00 och då måste jag ju vara representabel.

Men – nu tar jag julledigt. Because I’m worth it!

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.