En blå jul kan också vara en fin jul

23 december, 2016

Vilken dag hörrni! Jag hade tänkt julstöka och pyssla hemma mest hela dagen. Men dagens väder var bara för fint för att inte gå ut i!

Första dagen på julledigheten idag. Jag fick däremot gå upp i tid då snickaren som skulle kika på en eventuell garderobslösning dök upp strax innan 08.00. Han tyckte att jag och Daniel gjort ett bra jobb med att skissa på garderoben. Förhoppningsvis får vi en offert som inte spräcker budgeten för 2017 redan i Januari.

Sen fixade jag till julkorten så att det inte låg och skräpade i en hög utan faktiskt skänkte lite julstämning istället. (Ja ni ser ju ljuset utomhus – underbart!)

Julkort på rad

Ljuset ute lockade, men först skulle de sista julklapparna slås in. Nu ligger de fint under granen och väntar på morgondagen!

Julklapparna klara

Det spelar ingen roll hur gammal jag blir. Jag totalt älskar paket. Mindre viktigt är vad som är i det. Som ett litet barn tycker jag fina paket, papper och snören är halva glädjen. Får jag ett par strumpor vill jag hellre ha två paket med en strumpa i varje än bara ett. Paket är lycka!

Sen åkte jag in till stan för att shoppa lite förnödenheter. Tyvärr var vörtbrödet på bageriet som jag hade hoppats skulle finnas slut (som jag trots allt förutspått). Men innan handlingen så passade jag på att gå en redig promenad runt vattnet.

Ser det här ut som dagen innan julafton eller?
En blå jul kan också vara en fin jul!

Men en blå jul kan också vara en fin jul!

Hela tjocka släkten var samlad även hos änderna.
 Andfamiljen firar dan före dopparedan

Ångbåtsbryggan var julpyntad och var så vacker med den blåa himlen bakom och en underbar strålande sol. En blå jul kan som sagt också vara en fin jul. Om den inte ska vara vit så känns blå okej!

Jul på ångbåtsbryggan

Isen har kämpat i det här vädret och hade nu skapat fina konstverk längs promenadstråket. Så vackert.

Iskonst

 Öppetvatten is jul

Efter promenad, påfyllnad av D-vitamin och förnödenhetsinhandling så blev det en grön lunch. Försökte balansera lite mot vad som komma skall.

Smoothie-bowl på broccoli, grönkål, apelsin, banan och lite mjölk. Toppad med kakao-nibbs, kokosflaks och chiafrön.

Smoothie-bowl på broccoli, grönkål, apelsin, banan och lite mjölk. Toppad med kakao-nibs, kokosflakes och chiafrön.

Sen blev det den klassiska pepparkaksbakningen den 23e December. Kakburken är nu uppfylld! Tack mamma för degen!

pepparkaksbak

Hann även med att preppa delar till ett pepparkakshus, men det får faktiskt bli ett mellandagsprojekt att sätta ihop och dekorera det. Tycker inte att det är superviktigt att allting står klart den 24e, är ju trots allt julstämning en stund till sen tycker jag! Och det är inte värt att stressa för ett pepparkakshus, nej någon måtta får det var.

Avslutade kvällen med att koka knäck, samtidigt som risgrynsgröten blev färdig i ugnen.

 knäck

Effektiviserade det hela ytterligare genom att riva av ett kort träningspass medan knäcken kokade på spisen. Det behövdes efter X-antal käkade degbitar från pepparkaksdegen. (Svider i halsen nu, är möjligen lite för mycket jäst deg i min mage just nu. Man kanske ska lyssna på mammornas tips om att man får ont i magen av för mycket pepparkaksdeg. Möjligen. Men gott var det!)

Sen avslutade vi kvällen med Ensam hemma – för att det är en riktig julklassiker!

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.