Nu är det jul igen och nu är det jul igen och November

4 november, 2016

Okej – nu kör vi! Nu är det officiellt julstämming här! Efter en halvdag på jobbet idag så hade jag bokat in att träffa kusinerna efter lunch. Vecka 44 i Sörmland innebär sportlov och att absolut alla ställen där man kan ”göra något roligt” tillsammans med barn är totalt knökfulla med folk.

Så en av kusinerna föreslog att vi skulle baka lussekatter och jag är ju inte den som är den! Så sagt och gjort lussekattsbak stod på agendan idag.  Nu blev jag tyvärr lite sen då jobbet drog ut en del på tiden och jag var tvungen att ordna att ärende först., Med småbarn innebär det helt enkelt att själva lussekattsbakandet var färdigt när jag väl dök upp. Men jag fick smaka, och fick med mig ett halvt skafferi med bullar hem. Så jag var nöjd!

Sådan tur var så hade Hanna bunkrat upp med Pepparkaksdeg med – för är det November så är det liksom. Så vi körde all in på pepparkaksbak så här på allhelgona helgen – det gäller att starta tidigt liksom.

Nu är det jul igen och nu är det jul igen och November - pepparkaksbak

Även affärerna verkar satsa hårt på att det är jul igen julen. För flera veckor sedan byggdes inredningen om i en butik jag var inne i för att visa en hel avdelning med julsaker. Det var liksom bara Oktober. Och idag såg det ut så här på Coop.

Julsaker i November

Även vid ingången hade de specialpris på gigantiska förpackningar med vetemjöl. Det får mig att tro att de riktar sig till julbaken. Det som dock gör mig lite förvirrad är att man utöver detta samtidigt skyltar hårt med extra pris på pumpatårtor inför allhelgona, och utklädningssaker för Halloween. Det enda logiska i min marknadsföringshjärna är att satsa all försäljning på Halloween och All helgona förra veckan och denna, och sen byta över för att satsa på julprylar. Det känns som en bättre affär enligt mig. Men det är ju säkerligen någon, någonstans som hade en tanke med detta…

Nu är i alla fall jul igen officiellt och det är väl dags att börja pumpa julmusik i högtalarna! Nu helg!

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.