Nedräkning inför jul och vinnaren

21 december, 2015

Min nedräkning inför jul har börjat! Måndag idag, fast det mer känns som torsdag. För imorgon är det fredag, eller jag menar tisdag, för på onsdag är jag i varje fall ledig!

Hur känner ni nu inför jul? Är det 100 000 saker som måste ordnas? Skinka som ska griljeras, paket som ska slås in och knäck som ska kokas. Eller är det faktiskt ganska chill?

Efter att jag har pratat med lite kollegor och vänner inför julen så känns det som att vi lagt lite av våra föräldrars ”jag måste hinna med att göra allt och städa och baka och fixa och dona” på hyllan. Det tydligaste verkar vara julklappshetsen. Nästan alla jag har pratat med har antingen bestämt att de bara köper till barnen, eller att man helt enkelt kör julklappsbyte på ett eller annat sätt. Med tanke på vårt konsumtionssamhälle tycker jag att det är åt rätt håll. För det är ju inte hållbart att vi bara ska köpa nya grejer för köpandets skull.

Samtidigt är jag kluven. Det är ju roligt att köpa klappar och ge bort. Spänningen kring vad personen ska tycka om den nya presenten och den där härliga känslan när någon blir glad. Eller när man själv får paket och får vrida och vända och ändå inte har någon aning om vad det är. Men sen kommer ju den andra dåliga sidan, när barnen har så mycket klappar att de inte ens hinner uppskatta dem och de hamnar på en hylla med andra plastprylar. Eller när ett julklappsbyte blir ett utbyte av pengar – 100kr i presentkort till dig, 100kr i presentkort till mig och 100kr i presentkort till Asta. Det är ju tanken som är hela grejen med julklappar! Pengatransaktioner kan jag klara mig utan, jag vill ju bara känna att du bryr dig!

Om du har börjat din nedräkning inför jul  så tänk på att det faktiskt är tanken som räknas. Att det inte gör något om det inte blev Lussebullar i år, eller om det blev några smarriga lussekatter från 7-eleven. Jag läste något klokt idag – att det faktiskt går att vara social andra dagar än under jul också. Och hur sant är inte det? Träffa mormor, mamma och kompisen i jul – men du, om du inte hinner träffa kusinerna så har du förhoppningsvis hela 2016 på dig. Varför inte planera in en liten ”andra jul”  i Januari (sett ur aspekten att vara social) – och bara ta en fika med kusinerna?

Vinnaren är:

Nu är tävlingen för att vinna en Braun No Touch avslutad och det vinnande tipset lyder:

Bästa tipset när man har feber är att äta ett stort lass med glass och en massa kärlek från nära och kära.

En glassälskare som jag vet att med en kram och en glass så kommer man långt!

Grattis Mathilda – du kommer kontaktas via mail!

Glass i stora lass

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.