Mountainbike-premiär på Öland

22 maj, 2018

Hela cyklandet började egentligen ordentligt på Öland för några somrar sedan. Av en slump. Sen har det blivit tradition. Löttorp –  Byxelkrok -Långe Erik – Böda – Löttorp. Sommarens alltid givna cykelrutt. (Som i somras också utökades till Löttorp – Borgholm -Löttorp).

I helgen vara jag alltså tillbaka där det började – på Öland. För att ta Mountainbike cyklandet (MTB) till en annan nivå. Nivån som kallas nybörjare. Känslan efter helgen är verkligen kanon. Det har varit så mycket positiv energi och tuffa tjejer. Jag blir alldeles inspirerad. Jag har också insett att den cykel jag har står i förrådet är en MTB. Dock omgjord till att vara vardagscykel – och med gamla bromsar som typ inte verkar finnas längre. Numera är det alltså skivbromsar som gäller.

Tur för mig hade Ekerum MTB’s att hyra. Väl på plats (och efter lite strul med vilken cykel jag skulle ha och när den skulle hämtas) fick jag hämta ut en fin-fin KTM. Trevligt att även den ”manuella delen” av cyklar görs av KTM…

Mountainbike-premiär på Öland

Mountainbike-helgen

Fredagkväll anlände jag till Öland, precis lagom till att packa in sakerna i lägenheten som jag delade med en Jessica och en Karin som bodde utanför Nässjö i vanliga fall – mycket trevliga roommates, som bjöd på rosé och lämnade ett eget sovrum till mig. Fredagslyx liksom.

Ekerum serverade två-rätters middag och Elna langade fram en känslofylld föreläsning om hur hon funnit cykellyckan. Vi var alla peppade och smått nervösa inför vad som ”komma skall”.

Lördag morgon klockan 07:00 kickade det hela igång med Yoga. Ingen mjukstart här inte, utan en timme och en jädra massa hunden senare smakade frukosten utmärkt. Sen hämtades cyklar och första passet rullade igång 09.00.

Efter att ha pyst ut luft ur däcken på MTB-cyklarna, eftersom i princip alla pumpat för hårt gentemot vad man ska göra när man kör mountainbike, rullade vi snällt iväg mot Rälla-skogen. Vi körde den oranga slingan med lite grusväg och en hel del single track (som vi numera vet alltså är när stigen är smal så man bara kan köra en i taget). Nere vid havet var det en hel del sten och jag tänkte att det här var ju inte så himla lätt ändå.

Teknikträning

När vi kommit ut ur skogen igen blev det 1,5 timmes teknikträning. Balansera över stänger, köra över EU-pallar, 8:or runt koner och det roligaste, men trixigaste – pump track.

Mountainbike-premiär på Öland

Elna i full fart med att instruera hur man kör pump-track

Vi passade på att förbättra cykelbrännan. (T-shirtmärken, kortbyxbränna, pandaögon och spår av klockan kan vi summera helgen med!)

Klockan 11 var det hopp och lek innan lunch – jag var taggad och lekte vidare med mountainbiken över kullarna och övade på att åka över plankan en stund till innan jag började spara på krafterna inför eftermiddagen. Lunchbuffén smakade ljuvligt efter lite trampande i skogen och i solen.

To be continued…

9

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Lördagseftermiddag på cykel - DaysbyJuDaysbyJu 24 maj, 2018 at 19:41

    […] fortsätter där vi avslutade förra inlägget – Lördagseftermiddag på cykel – på […]

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.