Motorcykeln – mer än 100% bättre

20 juni, 2017

De som känner mig vet att jag tjatat om att ta bort strypningen på min motorcykel i flera år. Men inte haft tid, anledning eller helt enkelt snålat ur för att försäkringen blivit hutlös dyr. Men nu var det dags. När jag bor på samma ställe som motorcykeln är. När jag har tid att använda den (who am I kidding?) och när försäkringspremierna ändrat så att det inte är någon skillnad att ha 25kW eller full effekt.

Så från och med nu har har motorcykeln blivit mer än 100% bättre. Från 25kW till sina ursprungliga 53kW. Om det märks? Svar Ja. Om det är positivt? Ännu mer svar Ja. En kollega på jobbet berättade om en kompis han hade som också tagit bort sin strypning på hojen och enligt honom hade han ”aldrig sett en gladare kille”. Lite så kände jag mig när jag vred på gashandtaget när strypningen var bortplockad.

Strypningen har nämligen begränsat spelet i gashandtaget. Så från att kunna vrida det kanske 1 cm runt sin egen axel kan jag liksom vrida ner handen under handtaget. Om det gör skillnad på accelerationen? Oh ja!

Så nu är den officiellt en tung hoj! Jag är officiellt några tusen fattigare och ett nytt MC-ställ rikare. Mitt skinnställ köpte jag när jag var 16 år och ingenting passade. Det har alltså suttit kass i typ 12 år så jag tyckte det var dags att unna mig ett nytt. Och jag är mycket nöjd. Har däremot inte lyckats fånga det på bild än – det får komma under de kommande MC-turerna, som jag förväntar mig endel i sommar.

Så idag åkte jag tur och retur till jobbet med motorcykeln. Lyckades missa nattens ösregn (och det var verkligen ösregn!), lyckades missa lunchens ösregn (och det var verkligen också ösregn) och lyckades precis missa skuren när jag kom hem. Så tack vädergudarna för det! Var det kanske som plåster på såren för förra årets mindre torra MC-tur?

Untitled

1

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.