Mailrensning och idéspruta

12 oktober, 2015

Idag är det måndag – veckans projekt var att stänga datorn vid 22 och sova vid 23. Nu sitter jag här 22.17 och skriver blogginlägg. Ja det är ju inte semester längre. Timmarna går fort. Skulle dessutom matplanera för veckan, det har jag inte heller hunnit. Men jag har kikat dator, och fotolösningar för bloggen. Nästan 100 på att det blir en MacBook Pro 13″ med retinaskärm, 8GB ram och troligen 512GB SSD-hårdisk. Var egentligen inne på 256GB då 512GB blir så jädra dyr. Men visade sig att Elgiganten säljer 512GB för ca 1500 mer än 256GB på Apple Store medans jag får ge 3500kr mer på Apple för 512GB. Skulle väldigt gärna handla den på Apple Store då det allmänt ”känns bättre” men den prisskillnaden kan jag inte motivera för en ”känsla”. Tyvärr Apple – men jag köper ju ändå er dator så ni är nog inte så ledsna ändå. Priserna på en mac över lag är riktigt högt. Men jag var så nöjd med min gamla, tills den mer eller mindre gav upp 7år senare. Räknat per år och användningstimmar är den nog inte så jädrans dyr ändå. Nej  – det blir en sådan. Ska bara inhandla den när jag får tid!

I övrig idag har jag rensat inkorgen på jobbet, haft möte med Forankra och möte med en redaktion. Sen har jag rensat mail, svarat i telefon och ”sprutat idéer”. Det är nämligen så att Axel Johnson har dragit igång en tävling, koncernens eget draknästet. Alla i anställda i koncernen på AxLoad, Axel Johnson International, Hemköp, Willys, AxFood, AxFlow; Mekonomen, Filippa K och en drös med andra företag har möjlighet att under 48h lämna in så många egna idéer på förändringar som koncernen kan göra. Allt från att förvärva nya bolag, skapa nya business områden till att skaffa en soffa på det egna kontoret. Efter dessa 48h kommer ett antal bidrag gå vidare till ”Draknästet” där man får presentera sin idé för ”drakarna” som är koncernledningen och bolags VD:ar. Den vinnande idén kommer att implementeras i koncernen. Cool idé tycker jag och självklart försöker jag bidra med så många idéer för en bättre framtid för koncernen som möjligt. Ska bli kul att se var detta landar. Det bra är också att oavsett idéns storlek så kommer idéerna spridas ned till den berörda nivån och alla har chans att få sin idé sedd och kanske genomförd – även om man inte vinner tävlingen.

Även idag behövdes det kaffe för att hålla sig igång. Termosmuggen som jag fick av kusinen blev riktigt bra – har dragit ner min kaffekonsumtion en aning tack vare den (vilket var behövligt) eftersom kaffet håller sig varmt längre och jag inte behöver ”hets dricka det” för att det inte ska bli kallt.  

 Dagen innefattade också ett löppass, burrigt värre här i Sverige. Men satte på min långärmad tröja, vindjacka, halsduk och pannband (ni vet sådan där som man kan rulla ihop), pluggade i lurarna och knöt skorna. Blev ca 30 min löpning. Men skönt att komma ut en sväng i alla fall. Efter semestern och träningen igår kändes det dock lite tungt men 30min är 30min och bättre än ingenting. Härligt med frisk luft också. Gäller att passa på innan det blir is på gatorna.

Avslutade kvällen med lite tacos (modell nyttigare utan bröd och med hemmagjord tacokrydda) och mys i soffan.

   

Nu blir det sova!

 

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.