Lunchträning – något för dig eller inte?

2 november, 2016

Lunchträning – något jag inte alls kunde tänka mig förut och nu verkligen har fastnat för! Som jag har skrivit innan tränar jag på Fresh Fitness. Även nu när vi inte bor nästgårds direkt så behåller jag gymkortet. För det ligger ändå dörr i dörr med jobbet och där är jag ju ändå nästan varje dag.

Lunchträning fördelar och nackdelar

Så vad är fördelarna och nackdelarna med lunchträning? Är lunchträning något för dig? Låt oss kika vidare på det!

Fördelar med lunchträning

Du får det gjort! – Har man packat väskan och träningskläderna dagen innan så tar man sig iväg och tränar på lunchen, jag kan nästan lova dig!

Effektiv träning! – Du kan inte direkt såsa runt på gymmet om du ska komma någorlunda i tid tillbaka till jobbet eller skolan!

Utnyttja grupptrycket – Det finns ofta många lunchpass 30-45 minuter på gymmen där du för eller senare blir bundis med de som tränar samma lunchpass som du och de kommer börja fråga efter dig om du bangar.(Vilket i och för sig även gäller kvällspass – men det är ändå positivt!) Med fördel är du konsekvent i de dagar du tränar på lunchen, så att det är det samma människor där.

Huvudet vaknar – Att få svettas rejält på lunchen gör i alla fall mig dubbelt så effektiv efter lunch! Endorfinerna på topp. De minuterna längre som det tar att hinna med lunchträningen arbetar jag lätt ikapp i effektivitet!

Eftermiddagen ledig – Ja men det är ju typ det bästa. När man har jobbat klart så är man liksom klar, träningen är redan avklarad och man har hunnit med både träning och kan slappa på kvällen. Win-win helt enkelt.

Arbetsdagen känns kortare – Jag tycker i alla fall att arbetsdagen känns mycket kortare när jag har ett lunchpass. Först har man några timmar på morgonen – sen får man leka av sig lite – och så har man några timmar efter lunch. Swosh så var det dags att gå hem!

Nackdelar med lunchträning

Det blir lite stressigt –  Ja hur man än vrider och vänder på det är ju en lunch alltid en lunch, och för alla med ett ”vanligt” jobb innebär det att man måste komma tillbaka till jobbet inom en resonlig tid. Det går liksom inte att fastna i duschen, hänga i bastun eller köra några set till.

Rödfejan – Må vara ett ytligt problem, men det röda fejset (och möjliga eftersvettningar) är inte helt hundra på ett ledningsgruppsmöte. Blött hår i tofs är väl inte heller högsta mode. Men vad sjutton – alla är ju ändå avundsjuka på att du faktiskt pallrade dig iväg till gymmet medan de mumsade pizza på lunchen. Så – Who cares!

Lunchen ja – En lunch är ju just precis det lunch-rast. Man ska alltså någonstans mellan squats och ombyte lyckas klämma in mat med. Har du en schysst arbetsplats kanske du kan flexa in några minuter senare och faktiskt lyckas käka en lätt lunch. Jobbar du på kontor finns ju alltid skärmlunchen (du vet salladen framför datorn!) som alternativ. Annars har jag hört att 5:2 är bra….

Träning på lunchen på gymmet

Så visst – det finns fördelar och nackdelar med lunchträning. Men har man möjlighet så tycker jag i alla fall att man ska ge det chansen några gånger. Det är rätt skönt faktiskt! Plocka med en snabb matlåda hemifrån så hinner du både träning och lunch! Själv är jag kär i Fresh Crosstraining Arena, cirkelpass på 45minuter. Tre varv olika långa intervall och lite olika övningar. Här kommer grupptrycket till nytta igen. För om alla andra klarar 15kg, då måste ju jag också göra det! (Dagens vikter i utfallsgång).

Vad kör du för lunchträning?

3

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.