Lördag i Berlin och vi gick över 40 000 steg

20 november, 2016

Alltså stor applåd till min hurtiga mamma som trots korta ben, tunn jacka och några fler år än mig på nacken glatt traskade på nästan 42 000 steg i lördags! Grymt jobbat.

Både jag och mamma var lite lätt möra under fötterna när vi gick upp på söndagen. Totalt var det alltså 3-4 mil promenad på lördagen! Varför då då?

Jo för att man bäst upptäcker en stad till fots så är det bara! Så efter hotellfrukosten satte vi på oss kläder och gav oss ut på promenad mot Berlinmuren. Den var alltså på andra sidan stan, och två timmar senare hade vi kommit halvvägs.

Då var vi kalla och bestämde oss för en kaffe och bland de sunkiga husen där vi gick hittade vi världens mysigaste tårtbageri.


Bara för det var vi fortfarande mätta och tog bara kaffe men fina bakverk och tårtor fanns det.


Sen traskade vi vidare, gata upp och gata ned och såg många olika delar av Berlin.

Promenadstråk längs vattnet.
Härligt spacade balkonger!


Och fina kyrkor och byggnader runt hela Berlin.

Sen  några timmar senare tog vi nästa rast. Hittade ett så mysigt ställe där vi käkade god gnocchi och diskuterade dess ursprung (italienskt säger Wikipedia om du undrar.) Valde en supergod lemonad med.Var värsta hippsters området alá söder, men det var trevligt. Sen traskade vi vidare i det råa vädret mot Berlin muren och East side gallery. Mer om det senare!

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.