Jönköping – Gränna -Arboga – Näset

24 juli, 2016

Vaknade igår i ett kolsvart rum i en skön säng och fick sedan inleda dagen med en perfekt hotellfrukost. Bra råvaror, bra ordning, färskt bröd, färsk frukt, bär till yoghurten, pannkakor, kaffe och trevlig miljö. Tummen upp för det.

Sen gick vi på morgonpromenad runt munksjön – hann inte hela vägen, men ändå halva. Jag på promenad innan 10 på semestern! Till och med jag är imponerad. Även vädret var imponerande för att vara tidigt. Så varmt, så härlig och äkta svensk jädra sommar!

Sen kom vi tillbaka till hotellet och duschade för, tja det behövdes! Sen tog vi med en takt away kaffe från Vox (så enkelt, så mycket mervärde!) och begav oss mot Gränna.

I Gränna mötte vi upp Camillas syster med sambo och sötaste bäbisen – gladare unge får man leta efter!

Såklart köpte vi polkagrisar – allt annat vore inte okej när man är i Gränna. Vi passade också på att köpa glass, och vilken glass sen! Köpte en polka (kändes givet) och en rabarber, och rabarberglassen var fenomenal!

Efter någon timme vinkade vi hejdå och åkta vidare. Det blev sen lunchstopp i Motala som också visade sig från sin bästa sida.

Vattnet var så klart att jag funderade på om det verkligen kunde vara Vättern – kändes som utomlands.

Lunchen blev Nachosallad (öhm, ja, det var inte jag som namngav rätten hade ju inte valt att kalla det en sallad direkt! Men gott var det.)

Framåt kvällen svängde vi in på Näset och blev bjudna på färska, nyfångade hjälmarekräftor av mamma och pappa. Så gott! 

Det var himla skönt att hoppa i och bada. Vänern, Vättern, Hjälmaren och Mälaren – bra jobbat på en roadtrip.

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.