Jakten på frihet

23 oktober, 2018
Jakten på frihet

Idag jobbar jag de flesta av veckans timmar hemifrån – helt klart ett steg framåt i jakten på frihet. Det är också något som genererar en hel del ”åhh vad skönt” från folk som frågar mig var mitt jobb är. Men det genererar nästan lika många ”det skulle jag aaaldrig klara av”. Vilket förvånar mig mer.

Jag läste Jennifers inlägg ”Varför jag inte vill ha ett vanligt jobb” och kunde ju inte mer än hålla med. För faktum är att trots att jag jobbar hemifrån och kan styra mycket mer av min tid, än vad jag kunde när jag satt på ”vanligt kontor”, så känner jag mig fortfarande låst. Det är därför reaktionen ”det skulle jag aldrig klara” förvånar mig. För den handlar i mångt och mycket om att människor helt enkelt säger att de inte skulle kunna fokusera på arbetet och leverera. Men med dagens teknik och med ett jobb som kräver att saker och ting händer, ja då spelar det väl mindre roll var jag sitter – tänker jag.

Men sen är det ju också så att imorse när det var grått, tråkigt och regnet smattrade mot rutorna – då var det rätt gött att slippa gå ut. Precis som Anja, som ju också får bestämma precis själv – som Jennifer.

Att inte ha en önskan om att jobba 7-16, handlar inte om att man inte vill jobba. Eller är slö. Om jag lyssnar på gänget i Influencers of Sweden – som har ett stort gäng bloggare och entreprenörer – så händer det grejer som sjutton. De ÄR verkligen entreprenörer med driv. Men väldigt få av de trivs med 7-16 jobb. Den mallen är inte för alla. Men mallen att vara sin egen chef, är inte heller för alla.

Att vara min egen chef och jakten på frihet

– det är nog min största långsiktiga dröm. Att hitta den där passionen som alla pratar om. Eller bara hitta något som mitt hjärta skuttar lite extra för. Som jag kan ha som mitt skötebarn. En business bara jag kan bygga upp. Där jag bestämmer. Jag jobbar hemskt gärna med folk, gör business och planerar. Men jag vill göra det på mina egna villkor. På mina egna tider. Vill jag jobba mitt i natten och springa trail mitt på dagen – så kommer det vara fine. DET mina vänner är min dröm!

 

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.