Fjärde Advent i julstöksanda

23 december, 2018

Idag frångår jag Veckans Yey och Nästa Hey och presenterar ett inlägg i julstöksanda. För Hey – alla vet ju att det är julafton man ser framemot nästa vecka (eller snarare imorgon). Den här veckans highlight får jag väl säga är att julstämningen har fortsatt och jag haft en riktigt bra vecka.

Idag började vi morgonen tidigt, för att var mig, när klockan ringde 08.30 här hemma. Frukost hos Daniels föräldrar stod på agendan. Att träffas varje advent är en tradition i Daniels familj. En tradition jag gärna tar till mig då det är supermysigt. Förra året var vi ju största delen i Eskilstuna eftersom vi bodde där över jul. Då var också adventsfirandet förlagt till eftermiddagen av andra logistiska anledningar. I år har det fallit tillbaka till adventsfrukost, som väl är den egentliga traditionen. (Jag gillade ju version två får jag ju erkänna). Men, när jag inte varit med på en enda adventssöndag i år passade även jag på att masa mig upp. Mysigt att träffa alla, lyxa med lite risgrynsgröt till frukost, vörtlimpa med skinka, ägg och kaffe. Dessutom fick jag chansen att kika på Daniels pappas nya HD. Riktigt fin. Bruksanvisningen sa att larmet gick igång om klåfingriga och obehöriga rörde motorcykeln. Så vi konstaterade att jag måste vara klåfingrig eftersom larmet lyckades gå också.

Sen blev det en sväng i skogen med Zammy, i minusgrader och sol. Sen blev det sista minuten shopping av saker inför imorgon (dock inga julklappar!). Härligt att vara klara!

Julstöksanda

Resten av dagen har gått i julstöksanda! Vi har till och med skruvat upp en hylla för jultavlorna som aldrig kom upp varken förra eller för-förra julen. De ni!

Ny tavelhylla med Prints by JW’s fina jultavlor

Jag har kokat fudge!

Julstöksanda - Fudge

Bakat julvört (med julmust och porter och en uppsjö kryddor!)

julmust i julstöksandra
Vörtbak på G

Julgranen är klädd och paketen har trillat in under granen!

Julgran och paket

Stjärnan lyser i fönstret och snögubben väntar på julafton <3

Julstjärna
Snögubbe, julgran och mandariner
0

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply pilla 24 december, 2018 at 12:13

    God jul! himla stilig gran.

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.