Fitness festivalen och proteinbars

29 november, 2015

Igår var det dags att besöka Fitness festivalen på Stockholmmässan i Älvsjö, sista dagen idag så har ni inte varit där än är det inte för sent!

Jag följer ganska många olika tränings- och matbloggar och lyssnar på lite träningspodcasts och fitnessfestivalen har varit hypad länge. Så det var väl klart att jag var tvungen att åka dit.

Efter sovmorgonen igår så packade jag och Daniel in oss i bilen och åkte till Stockholmsmässan. Vi var förvånade över hur mycket folk det var på mässan. Och av alla de slag, inte bara biffar och bikinifitness-tjejer (alltså den kontrasten är ju lite komisk….) utan alla typer av människor som gillar träning.
Fitnessfestivalen
Samtidigt gick även Acadermia och Allt för Hälsa mässorna som ingick i biljetten. Generaliserar vi mycket så hängde alla proteinjunkies på fitnessmässan, allt spafolk på Acadermia och alla New Agetyper på Allt för Hälsa. Om man inte generaliserar så var det faktiskt bara en hel hög med sköna människor. :)

På fitnessfestivalen var det bra drag. Musik pumpade från Celsius monter, Crossfit nordic hade en stor monter och visade träning. Gymgrossistens monter var enorm. Sen var det hinderbana-uppvisningar. Massor av träningskläder. Enormt mycket proteinpulver och BCAA-drycker. Proteinglass och uppvisningar på stora scenen – Paolo Roberto stod och snackade och Daniel och Robban från Fitnesspodden intervjuade olika människor. Vi hade inte riktigt ro att sätta oss ner och kolla, men kan tänka mig att de sas en hel del intressanta grejer.

Daniel passade på att utmana rekordet i försvarsmaktensmonter, håll huvudet över stången så länge som möjligt. Det gick hyfsat bra för honom och han gick vidare till nästa steg, men valde att stå över.

Försvarsmakten tävling, hänga i en stång

Min starka sambo

Jag passade på att testa både Lohilo Porteinglass, och Add Ice-Cream Proteinglass. Har varit sugen på att testa båda innan, men varit lite skeptisk till konceptet och Add Ice-cream finns bara att få tag på på vissa ställen. Måste säga att Add Ice Cream vann och smakade om inte helt som vanligt glass, i alla all betydligt bättre än Lohilo Kokos som jag prövade. Skulle vilja pröva Add Ice Cream Cookie Dough det skulle kunna vara riktigt fint! Oavsett så är jag imponerad av Sanna (Tasty Health) som dragit igång Add Ice Cream – jag håller tummarna för att det går bra! Svenska kvinnliga entreprenörer behöver vi fler av! Glass var ju dock lite svårt att köpa med hem, så det får bli en annan gång.

Däremot så är både jag och Daniel förtjusta i Dalblads proteinbars. Nötfria, smakar inte kemisk på samma sätt som en del proteinbars gör. Dalblads är också ett svenskt bolag vilket oavsett var ingredienserna kommer ifrån känns som schysst ”mat”. (Visste ni förresten att Dalblads ägs av Midsona som bland annat äger Friggs (riskakorna) med?) Så vi passade på att handla en låda till mässpris. Vad sägs om nya smakerna Marängswiss och Chocolate chip cookie?

Swebar Dalblads Marängsviss bars

 

Det var trevligt att gå runt och titta på alla prylar, kosttillskott och träningskläder. Finns så mycket snygga tränings-tights nu. Det var däremot lite för mycket folk i montrarna för min del för att pröva några, och man vill ju trots allt att grejerna ska sitta bra när man kommer hem. Saknade däremot Aim’n bland montrarna – är sugen på deras nya Tribe eller kanske Waves eller Morrocco eller… well, allt är snyggt. Tidig julklapp till mig själv kanske? ;)

Efter att man gått runt och kikat på Fitness Festivalen så måste man ju faktiskt göra lite nytta själv också. Så efter lite lätt lunch hemma (pepparkakskvarg!) så blev det gymmet. Från och med nu blir det nog back to basics på gymmet, benböj, marklyft och bänkpress och så lite chins på det.

Lördagsträning, gym

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.