Ett mål jag missat

29 juni, 2015

Näst sista posten i #30dagarijuni

Jag börjar tro att jag inte har några mål när det gäller träning – för jag kommer inte riktigt på något mål som jag missat ur träningshänseende…

Alltså jag har ju aldrig spelat bollsporter, mer än golf så något fysiskt ”mål” jag missar har jag inget. Och i övrigt är jag rätt envis så har jag satt upp ett mål så tar jag mig dit – om jag verkligen bestämt mig. Sen har jag många gånger genom livet satt upp mål om att ”börja träna mer”, ”äta mindre” eller göra si och så och inte gjort det. Men de gångerna jag verkligen sagt att jag ska göra något – då blir det ofta så. 

Men om man ska dra någon slutsats om detta så är det väl att man kan behöva support i sina planer och mål. Jag har blivit så mycket bättre på träningen och kosten nu när jag har Daniel som är duktigt och peppar. Jag ska ta det till mig nu att jag inte har ”misslyckats” med några mål och att jag av den anledningen säkert har för otydliga mål. Nu ska jag sätt upp tydligare träningsmål och sen verkligen försöka leverera utefter dem. Samtidigt vill jag ju inte att träning ska bli ett tvång – då jag har tillräckligt mycket press från det jag vill uppnå med jobbet att jag inte vill att glädjen i träningen ska försvinna- men det är nog bra med några mål så man ser att man blir bättre!

Kanske att springa milen på 55min? Och så ska mål vara SMART – alltså: specifikt,mätbart,accepterar,realistiskt och  tisbestämt. Så jag ska springa milen, på 55min, innan årets slut – vilket underlag som helst. Det borde vara SMART.  

(Sista bilden lånad från Nike Runnings Facebook-sida) 

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.