En matlördag

6 februari, 2016

Idag blev visst lite av en matlördag.

Började som vanligt lördagen med en sovmorgon, och jösses som den var behövlig idag! Hade bestämt träff med Camilla på Täby Centrum klockan 12. Så när klockan ringde 10.30 (ja jag vet, jag måste ställa klockan, jag funkar så!) så skyndade jag mig inte direkt ur sängen. Utan låg och kollade lite instagram och softade lite grann medans Daniel gav sig iväg mot skjutbanan.

Sen gick jag upp och höll tummarna för att Januaris nyttiga ätande (eller diet om du så vill) hade lönat sig. Och det hade det! Nådde mitt viktmål som jag haft sen ett tag tillbaka! Kändes så skönt! Håller med om att vikt inte ska vara ett viktigt mått för en, då muskler väger mer än fett och att man har olika kroppsformer. Men mätbara mål är tydliga mål. Att bara gå på ”hur man ser ut” tycker jag är svårt, då det är lätt att spåra ur. Man blir aldrig helt nöjd med det man ser och det är därför lätt att fortsätta en diet in i absurdum och skapa problem, eller worst case ätstörningar. Därför tror jag det är viktigt att ha ett tydligt mål. Nu är jag där och nu ska jag sätta upp ett nytt. Denna gång ska det inte vara ett viktmål. Jag ska behålla vikten där den är idag. Vilket kanske kommer kräva lite ytterligare deff framöver om det är så att kroppen tar åt sig mycket av energin, nu när jag går tillbaka till ett högre kaloriintag. Men tanken är att fortsätta med en sund kosthållning och fokusera på styrka istället.

Konstaterade när jag gick upp att det inte skulle hålla att ta ens en superkort promenad till Täby Centrum utan att käka något. Men planen var fika med Camilla, så det blev en Rödavinbär- och blodapelsinsmoothie.

Rödavinbär- och blodapelsinsmoothie

Sen bar det av till Täby Centrum för brunch, tjejsnack och lite shopping med bästa Camilla. Varje gång vi ses konstaterar vi att vi är ungefär lika crazy båda två, garvar åt det och gillar läget!

Fortsatte frukosten/brunchen på Le Croissant med en gratinerad macka med varmröktlax och spenat! Åh så gott! Och självklart en stor kopp kaffe – god morgon!
Gratinerad macka med varmröktlax och spenat

Sen shoppade jag en slickepott (alltså vem kom på ordet?!) på Leilas Kitchen Store, och Camilla shoppade Jeans, Jeansskjorta och tröja. Jag tänkte vänta någon månad och landa i nya vikten, sen ska jag fasiken uppdatera garderoben till vårkläder i rätt storlek. Allting är stort nu! (Vilket så klart känns positivt, snarare än negativt). Shoppingen tog några timmar och när jag kom hem igen var det dags att fylla på med mer energi så fortsatte på min matlördag med lite lunch. Världens enklaste måltid, broccoli och rester av grillad kyckling (från gasolgrillen). Helt enkelt att värma upp en stekpanna, slänga den broccoli (en hel) och lite kyckling, woka, salta och käka! Sjukt enkelt, mycket gott. Gillar bildresultatet från nya kameran med!

Broccoli och grillad kyckling

Efter det bar det av till Ikea för att kika på ett nytt sideboard/lågt skåp till vardagsrummet. Vi har lite planer för vår vägg som just nu ser ut som ett altare blandat med allmänt förvaringsutrymme. Nytt skåp eller högt sideboard för att stänga in alla tråkiga pärmar. Och sedan kanske en fåtölj som jag kan softa i när jag ska läsa eller blogga! Men tyvärr hittade vi inget superbra.

Men det blev lite nya servetter, två små ugnsformar – perfekt storlek när man ska gör typ en portion gino! Lite nya batterier och en spritssats (nu äger vi en Mathilda!). Får se om det kanske blir något sideboard framöver, vi måste fundera lite.

Sen fortsatte vi kvällen med lite Tacos i matlördag andra – men det kommer i nästa inlägg!

Tacos

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.