En entreprenör ut i fingerspetsarna – Christian von Koenigsegg

24 november, 2016

Som ni såg igår var den andra personen på måndagens föreläsning den coola Christian von Koenigsegg.

Det var i alla fall grymt häftigt att lyssna på Christians föreläsning, en entreprenör ut i fingerspetsarna. En man som verkligen, verkligen, verkligen trott på att vill man så kan man. Med många motgångar, mycket bränt kapital och nu världens snabbast bilar. Med fabrik i lilla Ängelholm av alla ställen. Häftigt!

Och så snygga!

Koeiningsegg - Life Goal

Man kan ju inte annat än att bli kär i den här bilen. Så detta får numera bli något slags Life Goal – som ni som följer mig på Instagram (@daysbyju) såg redan i måndags! Om någon råkar ha ett Kickass marknadsföringsjobb så är det taget, jag lär nämligen behöva lite extra klirr i kassan då en Koenigsegg går på närmare 30 miljoner svenska kronor. 30 miljoner! Med tanke på att jag inte heller lär kunna köpa den imorgon så lär nog inflationen göra sitt på det där också. Tja, spara lär ju inte få mig att uppnå det målet i alla fall. Men kunde Blondinbella köpa en Porsche Panamera så får jag väl satsa högt på en Koenigsegg Regera!

Regera är Koenigseggs laddhybrid, med både det direkta svaret från elmotorn och kraften från en förbränningsmotor. Coolt att se att vi rör oss framåt med hybrider även i super-deluxe området. För här söker man upplevelser och elmotorn ger en respons som man inte kan få ut ur en förbränningsmotor (sånt kan man lära sig en måndag på jobbet till exempel!)

Christian började också föreläsningen med att berätta om hur han kommit dit han kommit. Om att inte ha någon universitetsutbildning i teknik, men ett jädra intresse för bilar. Hur han tidigt jämförde delar och specifikationer och vände och vred på alla biltidningar han kom över. Och hur den norska animerade succen Flåklypa Grand Prix verkligen tände en eld i den här entreprenören.
Vad jag lärt mig av Christian von Koenigsegg: Vill man så kan man! Men det kommer inte gratis, men allt går. Sjukt imponerande kille!

Untitled

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.