Brädåkning i Romme

13 februari, 2016

Idag har det blivit brädåkning i Romme! Tjatade på Daniel för någon vecka sedan att jag verkligen tyckte vi borde åka iväg och åka skidor, eller ja brädåkning för min del. Som en slump hörde Diddi och Jonathan av sig i veckan och undrade om vi inte skulle med till Romme Alpin för att åka lite skidor. Absolut tyckte vi!

Så igårkväll packade vi in alla saker i bilen, snowboard, skidor, hjälmar, boots och pjäxor och imorse ringde klockan 06.15. Härlig sovmorgon för en lördag! Då blev det frukost och koka kaffe – sen gav vi oss iväg mot Romme.

Mot brädåkning i Romme, kaffeuppladdning

I Avesta blev det akut kisspaus då jag började se ubåtar. Nackdelen med en stor kaffemugg i bilen! Passade även på att inhandla varsin ostfralla på 7/11. Mums!

Klockan 10.15 mötte vi upp Diddi och Jonathan på Romme parkeringen, tillsammans med en jädrans massa andra bilar! Där blev det superkallt ombyte till termobyxor och boots och sen ut i backen! Alltså tipset är ju verkligen att göra som vi och fylla på liftkorten hemifrån dagen innan. Om man har ett liftkort från en Skistar-anläggning kan man använda det i Romme. Bara att fylla i numret på hemsidan och betala, så är det bara att glida ut i backen när man kommer fram! Riktigt smutt!

Det här sköna gänget hängde jag med idag! Det har blivit en tradition att åka skidor tillsammans varje år. Den återkommande planen är också att sticka till Alperna, i år blev det alltså Romme – well, close enough?!

Nu tänkte vi i varje fall boka in ett datum för att boka alperna resa för nästa år! Vore ju super!

 Brädåkning i Romme

Metrologerna på SMHI har jag dock inte mycket till överst för. Det skulle vara sol och ingen snö idag. Det var molnigt och snöa som fasiken. Trots det gick det faktiskt ganska bra att åka. Första backen var det en sjuk liftkö, men sen släppte det lite. Så trots att det var köer hela dagen så var det rätt okej med tanke på mängden bilar på parkeringen. Däremot så var det kaos i varenda servering så jag var glad att vi käkade den där mackan på 7/11. Sen gjorde vi ett superdrag och käkade korv med bröd från en liten grill i backen när vi åkte förbi. Det var inget folk där och vi fick käk direkt. Alla försök till fika senare var dock lönlösa då det var totalkaos. (Vilket resulterade i ”lyxmiddag” på Donken i Borlänge på vägen hem. Mycket nyttigheter idag alltså!)

Vid 15.30 åkte vi iväg från Romme igen för att slippa totalkaos när liftarna stänger klockan 16. Det var nog klokt! Men över lag en mycket lyckad dag i Romme. Kul med lite snowboardåkning! Kanske kan vi hinna med en till sväng innan vintern är slut!

Sen blev det hem och ha lite fredagsmys och se på Mello. Har din lördag varit bra?

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.