Bästa boendet i Parga!

24 oktober, 2019

En vecka i Parga med egen pool, bubbelbad, vinkyl, kök och ändå frukostbuffé!

Parga på Greklands fastland, en pärla som jag inte hade någon aning om. Hur hamnade vi där då? Som vanligt när man kommer till platser man inte visste fanns beror det på rekommendationer. Denna gång från mammas frisör som har släkt i Grekland.

Parga ligger som sagt på fastlandet, men med närheten till vattnet och de små öarna utifrån. Samt inslutet mellan vackra berg skulle det lika gärna kunna vara en ö. Fördelen att det inte är det är att man till exempel kan besöka Meteora, 20 mil bort.

20191007_190227

Parga för solsemester

Ja för att sola och bada är Parga alldeles utmärkt! Vi reste första veckan i Oktober, vilket var sista resan för säsongen med Apollo. Det verkade också vara sista resan för säsongen för många flygbolag för många restauranger och butiker var redo att slå igen för säsongen. Dessutom blev det lugnare och lugnare ju längre veckan gick.

Men det är nog riktigt intensivt under högsäsong. Parga framstod som en ort dit Grekerna själva åker på semester. Och helt klart en känsla av Greklanda riviera! Det är en resort för ögon godis, inte nödvändigt vis snygga män (han hade jag ju med mig) men naturen, bergen och havet gör staden mycket vacker!

Vi bodde på Salvator Hotel and Villas i en av villorna. Så fint, och praktiskt med kök om man vill använda det för en enklare lunch till exempel. Pool precis utanför dörren. Trevlig personal, fin interiör och fräscha badrum. Den enda utmaningen var väl möjligen att de små mosaikplattorna i poolen hade börjat lossa. Men det var ingen risk att göra illa sig och för oss blev att hitta plattor i poolen en utmärk semester aktivitet. Samtliga går stirrandes ned i vattnet längs kanten. Ja det pysslar Erikson familjen med på semestern!

20191007_165105

Att göra i Parga

Fördelen med fastlandet är att man ju faktiskt har hela Grekland att besöka om man skulle tröttna på den lilla orten. I Parga går det bra att hyra bil, för enkelhetens skull vände vi oss till Apollo och fick bilen lämnad och hämtad direkt till hotellet. (Även om han som lämnade den hade rejält svårt med klockan…) Men inne i Parga stad finns även en Enterprise där det också går bra att hyra bil. Eller flertalet ställen att hyra skoter/moped som känns som national fordonet här. Jag föreslår dock att du i så fall använder hjälm, något som lokalbefolkningen inte bryr sig om.

Det finns många stränder att besöka, där det går bra att hyra SUP, kajak, båt eller vattenskoter. Vissa stränder har även mer ”lekiga” aktiviteter som typ bananbåt, ni vet när man åker på en uppblåsbar banan eller i det här fallet bara en ring efter en båt och ska hålla sig kvar så länge som möjligt.

20191006_144334

Äta och dricka – Yummy Yummy

Grekisk mat. Grekisk sallad. Oliver. Souvlaki. Gyros. Vi hade en mycket bra matsemester med – och det är ju ändå viktigt. Olivsäsongen börjar tydligen, för många av sorterna under Oktober. Men konstigt nog var oliver inget som det dök upp mycket av. Till och med snålt på vissa ställen, kanske var det för sent på säsongen eller för tidigt på denna. Eller så hade de bara tröttnat på oliver. Jag som älskar oliver!

Däremot blev det många grekiska sallader. En special också, med tomat. För de grekiska tomaterna var verkligen yummy yummy. Liksom inte lika blöta som de som finns i affärerna i Sverige utan mer köttiga och goda. Sen blev det en och annan god öl också, av den lokala sorten Mythos.

20191002_144228

Inne i Parga fanns grymt många restauranger. De var de som i hög grad vittnade om att här är det fullt ös under högsäsong. Allting från lokal mat (vad nu det är nu för tiden) till Asiatisk mat eller bara barer. Priserna var trots dålig växelkurs mot Euron helt okej och maten överträffade förväntningarna, för vad som ändå var rätt turistiga ställen. Vill du inte äta på samma ställe under semester så behöver du inte. Det gjorde inte vi.

Besöker du Parga kan jag rekommendera att traska upp för backen från stan och käka på The Olive Tree Restaurant, det var riktigt bra mat! Här är dessert för en person, som vi alla käkade ifrån!

20191002_213324

Rekommenderas Parga? Absolut!

20191001_191603
0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.