Bad och grill

5 juli, 2015

Idag blev det marknad vid Böda hamn, Daniel införskaffade 15 par låga strumpor så han kan vara fin hela semestern, i övrigt blev det inte mycket inhandlat. Men vi passade på att strosa runt en del i värmen och gå ner till piren en sväng.

  
 Efter promenaden på marknaden blev det en sväng förbi affären och införskaffa 2 liter jordgubbar, lite bröd och en tub räkost. Sen hem, hämta badkläder och solstolar och så åkte vi ner till en stenstrand nära Löttorp. Stenstränder är min grej, gillar inte att få sand överallt! Det var superskönt. Började läsa Britt-Marie var här av Fredrik Backman och den verkar superbra, som alla hans böcker! Så roliga och så tänkvärda! Käkade en liter jordgubbar var – solvarma, mums. Jag badade i havet 2 gånger, var säkert 20 grader – riktigt skönt! Man fick vada ut på lite aljer/tång som växte på klipporna så det gällde att ha tungan rätt i munnen, men det gick bra och vattnet var klar och fint. En superhäftigt eftermiddag, och min lillkille – nej jag menar sambo så klart- lekte med Ölandsstenarna och byggde torn och kors, man kan tro att han är 2,8 och inte 28 – fina.

Sen åkte vi hemåt och hjälptes åt tillsammans med Daniels mamma att laga till lite grillat. Fläskkotletter, färskpotatis i ugn, champinjoner, grillad färsk rödlök och tzatsiki. 

   
 
Sen blev det långpromenad med Zammy ner till havet. Daniel blev lite ledsen för att någon rasat hans torn – så är det uppehåll imorgon får vi väl bygga ett nytt. Men det skulle bli regn… 

Nu har två röda filurer (solskydd är bra!) avslutat kvällen med frågespel och Ben & Jerrys – är det semester så är det! 

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.