Alla heter Glenn i Göteborg

1 december, 2016

Gööötebooorg (hör ni göteborgskan?).
Alla heter Glenn i Göteborg!
Ni e väl ena goa gubbar!
Feskekörka.

Ja standardfraserna när man hör göteborgska, eller möter en göteborgare är många. Jag är rätt glad att jag inte kommer från Göteborg. Man måste bli rätt trött på det.

Visst finns det många som heter Glenn i Göteborg, men hur många är lite oklart. Däremot finns det enligt statistiska centralbyrån 3098 stycken i Sverige som har Glenn som tilltalsnamn.

Som jag skrev här om veckan ligger mig Stockholm varmare om hjärtat än Göteborg. Men den här kalla vintertrippen till Göteborg och Eriksbergsområdet har faktiskt gett mig en bättre syn på Göteborg. Det säger väl egentligen mer om mig än om Göteborg. Att se avenyn i sommarskrud imponerar liksom inte på mig. Men att se Eriksberg i något slags gråtrist höstkappa – det fungerade.

Eriksbergsområdet har varit ett varvsområde och den här stora kranen finns kvar mitt inne bland nya fina lägenhetskomplex. Eriksberg påminde mig väldigt mycket om hammarbysjöstad för er som kan Stockholm. Som att vandra längs träpromenaden och förbi gym, små restauranger och prydligt pyntade lägenheter. Finfint.

Göteborg - eriksberg varv

När jag kom ner till Göteborg i tisdagseftermiddag möttes jag av den här synen.Uppskjutet klätt som julgran. Liseberg i julmarknads-mood. Jag och föräldrarna var på Liseberg på julmarknad för ett antal år sedan. Då var vi tyvärr inte så imponerade då många lampor var trasiga och det liksom inte var sådär häftigt som vi hade tänkt oss. Men! Jag tror att LED-lights har gett Lisebergs-julmarknad en helt ny möjlighet att vara imponerande. Det får nog bli ett nytt besök på Liseberg framöver. Får plocka med Daniel som också tycker marknader är mysigt.

Göteborg Lisberg julbelysning

Annars är jag nu tillbaka på hemmaplan efter några intensiva dagar i Götet.

Tills motsatsen är bevisad håller jag i sann studentikos anda fast vid att alla heter Glenn i Göteborg.

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.