13 grader och träningskläder

10 juli, 2015

Alltså detta – den Svenska sommaren- så ljuvlig och så ökänd. Idag visade den sig tyvärr inte från sin bästa sida. Vaknad upp till 13 grader och molnigt, inget regn dock. Gjorde några situp och armhävningar för att kompensera för att Daniel är morgonpigg och hurtig och ofta kör något morgonpass och jag morgontrött och slö ;) Så med lite bättre samvete (dock högst marginellt) blev det frukost – kvarg med yoghurt och hallon, kaffe och en ölandsostfralla. 

På dagens agenda stod besök på Böda, minigolf och mjukglass. Så vi gav oss iväg till Böda. Men satan vad kallt det var! Hittade denna informationsskylt, det passande badet ”nordpoolen” vilket det verkligen kändes som idag – och en öde strand och strandbar.

   
 
Det är svensk somma det – långbyxor på, tröja på och regnjackan på och saknade mössan! Burr.

Vi insåg rätt snart att minigolf inte skulle vara en njutning utan en mest en ”frysning” och till och inte ens jag var sugen på mjukglass – vilket inte säger lite. Så vi ansåg oss besegrade av vädret (cred till han i våtdräkt som körde simning i havet – jag vet att en långärmad och långbent våtdräkt gör det nice att bada – men bara psyket att hoppa i när det är 13 grader! Disciplin!) och gick tillbaka till bilen. Vi bestämde oss för att ta en roadtripp till Kalmar istället.

I Kalmar blev det att kika på sommarrean och jag hittade 3 fynd för halva priset. Tre stycken adidasplagg, ett nytt linne, ett par mjuka shorts att typ mysa runt i eller gå promenader i om det nu någonsin blir fint väder och ett par långa byxor med massa mönster i bomull som också kan var schyssta promenad/mysbyxor i sommar/höst. Sen blev det lunch, ceasarsallad inne i Baronen. Sen en sväng till på stan – fyndade 2 liter jordgubbar för 15kr litern och gick en sväng på ”Giraffen” ett köpcentrum som inte var mycket att ha innan vi gav oss tillbaka till Öland igen efter en trevlig dag i Kalmar.

Väl hemma fick vi hemgjord pizza som Daniels mamma gjort och vi fick ansvara för pålägget på varsin pizza. Var gott och alla blev som vanligt supermätta. Avslutade middagen med lite M.I.G som är Daniels favoritspel och sedan blev det långpromenad med Zammy. Rundan blev som vanligt längre än vanlig och vi kom nyss hem i mörkret efter ca 8km promenad.

Det sprack upp lite framåt kvällen och solen lyste fint över grannhuset. Till och med temperaturen steg nog lite!
 

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.