Veckans Yey och Veckans Nay – Vårvinter och prioriteringar

18 mars, 2018

Veckans Yey – Vårvinter

Jag vet att det är tjatigt. Att varje inlägg i sociala medier just nu skriker ”åh ljus”. Men hey, välkommen till Sverige. Det land där befolkningen likt björnar vaknar upp när de första solstrålarna tar sig över trädtopparna.

Idag gick jag ut på verandan och tänkte att nu är det inte länge tills jag kan ta en filt och en kopp kaffe och njuta av solen utan jacka en stund. Vårvinter. Som vi svenskar älskar den.

Att snön ligger kvar är för mig underbart. Det skapar ett ljus som inte finns annars. När ljuset reflekteras i den vita marken och får oss att tina upp litegrann. Så härligt.

Var ute på två promenader igår och ser fram emot en löptur i solen idag!

Veckans Yey - Vårvinter

Veckans Nay – Prioriteringar

Prioriteringar – livspusslet – tid. Hur vi får saker att gå ihop? Vänner, jobb, träning och me-time. Ett evigt pusslande så säg. Med nytt jobb kommer helt plötsligt en massa saker som ska göras. Nya människor att lära känna, nya arbetsmetoder och nya prioriteringar. Vad av de 100 grejer som behöver göras är viktigast?

Och vad är viktigast av att hinna med, träningspasset eller mysa ner sig i soffan tillsammans och umgås? Alla dessa val hela tiden. Ibland vore det ju skönt om dygnet hade 42 timmar istället. Samtidigt som jag fortfarande hellre föredrar att det är fart och fläkt än tristess. Veckans prioriteringar har dock inneburit lite radiotystnad här inne!

Just nu är det också mycket egentid när Danne varit iväg på semester och jag varit iväg och jobbat, och när han kommer hem sticker jag till UK igen. Sambopusslet som inte riktigt gick ihop just nu. Även fast det är tråkigt att inte ses är det ändå positivt att man saknar varandra. Det behövs faktiskt ibland. Att inse att det är tomt och tråkigt när den andra är borta. Det kan få de där vanliga småsakerna som man gnäller om att verka mer meningslösa.

Vad ser du till att alltid pussla in i din vardag?

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.