Veckans Yey och veckans Nay – lördagshäng och insnöade människor

22 oktober, 2017

Det börjar kännas som det enda jag gör är att skriva ”Veckans Yey och Veckan Nay” men – let’s get to it!

Veckans Yey – lördagshäng

Min lördag gick från att vara luftigt planerad till att bli full med aktiviteter. Roliga sån tur var! Jag började morgonen med lite sovmorgon. Efter förra helgens simmande och långa kvällar med tidiga morgonar den här veckan så var det välbehövligt.

Efter frukost packade jag simväskan och sova-borta-väskan och drog till E-tuna. Den plan som först tillkommit var att träffa Mathilda framåt kvällen. När jag då ändå var i Eskilstuna kunde jag ju passa på att göra andra saker med. Som att pröva på det jag lärt mig under förra helgens simläger på egen hand.

Så jag startade dagens aktiviteter med en timme simning på Munktellbadet. Det blev 4x100m. Sen ett antal längder där jag försökte få ordning på catchen med hjälp av paddlar. Ett gäng längder när jag fokuserade på andningen. Lite ”fria” längder. Ett gäng med dolme. Och sen avslutade jag med 4 x 100 meter innan det blev dags för duschen.

Simning

Blöt i håret och nöjd i själen

Direkt från badet gav jag mig hem till föräldrarna. Bjöds på mellanmålsmackor och hembakad kaka och en pratstund. Sen plockade jag med mig mamma för att gå ut med Zammy. Det är alltås Daniels föräldrars hund, som var ensam hemma på eftermiddagen. Så det var ett perfekt tillfälle att få lite hundmys, lite solstrålar på näsan och en skogspromenad. Finaste Zammy.

Finaste Zammy

Finaste Zammy

Efter simning, mellanmål och hundpromenad var det dags för lördagsmys hos Mathilda. Plockmat, vin och bubblande stod på agendan. Mathilda var gräsänkling, precis som jag, så vi passade på att umgås och jag fick träffa Esther med. Så inte nog med att lördagen innehöll hundmys, den innehöll bebismys med. Eller åtminstone barnmys, var nu gränsen mellan barn och bebis går.

Untitled

Fruktfat, räkor och rosé. Sen var planen bubbel gånger två – Jazzuci och Cava. Men precis när vi tänkte förbereda oss för dagens andra bad så vaknad barnet igen och efterföljande nattningsförsök misslyckades. Så tillslut gav vi upp. Eftersom både jag och Mathilda verkade tröttare än Ester. Så vi packade in oss allihopa i dubbelsängen och somnade gott långt innan tolv. Värsta draget alltså!

Strax innan åtta väcktes vi av en glad bebis som snurrade runt i sängen och ville läsa böcker. Mycket kan sägas om bebisar, men att väckas av någon som från första stund är på genuint bra humör är en bra start på dagen!

Veckans Nay – insnöade människor

Jag tänker inte ens utveckla veckans Nay – torsdagens inlägg får sammanfatta de negativa sidorna med den här veckan.

Som ett ”bonus gnäll” kan jag ju få sucka över allt pappersarbete och komplicerade ansökningar som USA tycker man ska fylla i bara för att få flyga till Amerika. Efter lite ångest här på kvällen över att ansökningen inte gick igenom för ESTA så pustade jag nyss ut när allting visade sig vara grönt ändå. Snart är det semester!

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.