Veckans Yey och veckan Nay – Första i Maj

1 maj, 2017

Plötsligt är det Maj och Söndag har blivit Måndag. Igår var det Valborg som firades traditionsenligt med Valborgsglöd och vänner. Ja – de tänder ju alltid de där brasorna alldeles för tidigt så lyckas alltid med att missa själva brasan och bara få se glöden. Men är det tradition så är det. Ska ju inte brytas!

Men till saken.

Veckans Yey -Ultimate OCR

I lördags sprang jag mitt första OCR-lopp, Obstacle Course Racing alltså hinderbanelopp. Det blev Ultimate OCR i Åkersberga. Certex sponsrade eventet och hade både Certex Heavy Bling och Certex Sling Walk på plats, samt ett jädrans nät att klättra över! Som en av de medverkande sa Ibland är det bra att inte ha något val.  Och det stämmer faktiskt. Har ju varit sugen på att springa Tough Viking förut, men inte kommit väg. Så nu har jag prövat OCR i alla fall. Och fastnade nog ändå lite.

Jag är lite för analyserande för att vara helt fast – det skulle liksom göra ganska ont att ramla ned från 3m eller fastna med foten i ett nät. Å andra sidan är det jädrans kul att utmana sig själv och få leka hinderbana i skogen, fast man är vuxen. Tror faktiskt att det sistnämnda vinner.

Däremot så inser jag när jag utsätts för tävlingsmoment som dessa att jag gärna springer i ett mindre team, med möjligheten att hjälpa varandra runt. Än att verkligen satsa på en supertid till mig själv. Det är roligare att göra det tillsammans. Så min plan just nu är att få med Daniel på banan och kanske köra någon Tough Viking eller liknande tillsammans framöver. Det vore skoj!

Ultimate OCR

+40 hinder senare och efter badet i den blå containern i bakgrunden var man rätt mör och glad att svinga sig i mål!

Veckans Nay –  Blå fot

Förra veckan var jag ju riktigt nöjd över gymmet som var på plats här hemma. Säcken uppsatt. TRX-en uppsatt. Allting fri och fröjd. I veckan invigde jag gymmet med ett säckpass. Jag lät TRX:en sitta kvar eftersom det låg en nymålad dörr i gymmet som jag inte ville kliva på och TRX:en var en bra varning för dörren. Så jag köttade på på säcken och fick till ett riktigt bra pass. Tills jag körde en fin roundhouse (tydligen högre än jag trodde den var) och sparkade till  TRX-handtaget i plast. En bra bit in i en roundhouse har man hyfsat bra fart i benet och jag kan säga att det gjorde skapligt ont.

Hoppade runt på ett ben och kände mig både löjlig och klantig. Vanligtvis brukar ju saker man sparkar på skapa en kort intensiv smärta och sedan gå över. Men denna gång slutade det med att jag stoppade foten i iskallt vatten i badkaret. Trots det fortsatte det pulsera i foten och jag fick sova med den upphöjd på en kudde. Extremt coolt – verkligen. Dessutom extremt lämpligt när man senare i veckan ska springa ett OCR-lopp.

Dagen efter vaknade jag med en rejäl bula och en blå fot. Att ta sig i Conversen var sådär skönt, men verkade sedan hålla foten på plats och redan nästa kväll kändes det bättre. I skrivande stund verkar det mest blodet runnit ned i en tå och resten av foten är bara slightly grön. Sommarens färg kanske?

0

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Årsresumé 2017 - del 1 - DaysbyJuDaysbyJu 1 januari, 2018 at 13:19

    […] Efter att ha duschat bort all lera och torkat upp efter OCR-loppet blev det så småningom Valborg. Vi passade på att fira den hemma i Strängnäs. Och enligt redan satta traditioner i Luleå, så väntade vi med att åka till brasan tills allting som fanns kvar var mer eller mindre en glödande hög. Det gäller ju att följa traditionerna. Men vi fick se lite eldshow i alla fall! (Läs mer) […]

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.