Veckans Yey och Nästa Hey – Pistolskytte och mysa in hösten

21 oktober, 2018

Veckans Yey – Pistolskytte

När pappa fyllde år fick han pistolskytte av mig i födelsedagspresent. En dag när vi tillsammans skulle åka upp till Stockholm och The Target och skjuta pistol. Den dagen var igår och efter en promenad här hemma med Daniel, kom föräldrarna förbi för en tripp till Stockholm. Mamma sa att hon fick följa med som något slags moraliskt stöd. Hon fick i alla fall lite fika i Hammarby Sjöstad utöver att agera fotograf.

Väl framme i Västberga möttes vi av ett ställe inte gjort för besökare då parkering verkade vara något som inte existerade. Men vi löste det och möttes sedan av en stor lounge med soffor och ett ytterst obemannat café.

Paret innan som sköt var en kille och en relativt liten tjej. Vi blev lite nervösa när vi såg henne halvt flyga bakåt så fort hon sköt. Rekylen såg inte ut att vara att leka med. Men när det väl var våran tur så visade det sig inte vara så farligt.

Det var jag och pappa, samt en man som sköt. Tillsammans med en coach. Det var bra att det var lugnt för då kunder hans familj samt mamma följa med in och agera fotografer. Alla fick ha hörselskydd, för jädrar vad det smäller.

Olika vapen under pistolskyttet

Först hade vi en säkerhetsgenomgång, och fick veta att det är dumt att ha tummarna för långt upp på vapnet. För när skottet skjuts iväg, åker manteln tillbaka för att en ny patron ska laddas i loppet. Manteln far tillbaka med en jädra fart och då vill man inte ha händerna i vägen. Greppet var alltså viktigt.

Pistolskytte - revolver

Vi fick börja med en pistol med liten kaliber – Hämmerli X-esse som har samma ammunition som de använder vid skidskytte. Bra fart i vapnet, kul att skjuta och rekylen var väldigt liten. Samt hålen efter skotten. Det såg ut som vi alla missat tavlan – för man såg inga skotthål alls.

Sen fick vi skjuta en Glock (17 & 19 ) och två olika Magnum-revolvrar (Ruger GP100 och en stor revolver med ordentlig rekyl). Det var lite förvirrande vilket vapen det faktiskt var jag sköt med, med hörselskydd och mindre koll. Ett vapen fungerade dock inte som det skulle, där av bonusen med den stora revolvern från Magnum paketet.

Det gick förvånansvärt bra och jag träffade ändå hyfsat på tavlan för att vara första gången!

Pistolskytte - tavlan

Pappa tyckte också att det var kul – och det var ju meningen! Så det var en lyckad födelsedagspresent som även jag fick nytt av!

Pistolskytte

Nästa Hey – Mysa in hösten

Mina veckor utöver att arbete är inte direkt fullsmockade med exalterande saker just nu. Mitt mål är fem träningspass i veckan, tre blogg inlägg och gärna lite frisk luft däremellan. Det blir inte så mycket tid kvar till exalterande saker.  Men jag ser i alla fall fram emot en lunch med en gammal kollega på torsdag. Kul att kunna hålla kontakten, trots att jag bytt jobb och det snart gått ett år.

I övrigt är min plan för veckan – och som jag ändå känner ett hey och en glädje när jag tänker på, är att mysa in hösten. Med thé i fåtöljen, under filten, med en bok. Passa på att tända ljus och vara inomhus när det regnar ute och det inte lockar att gå ut. Mjuka kläder och mysiga kvällar. Det hoppas jag att denna vecka kan bjuda på.

Vad ser du fram emot i veckan? Något storslaget – eller bara vanlig vardagslyx?

Afternoon Tea

 

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.