Veckans Yey och Nästa Hey – Löpning i vinterskrud och pepparkaksbak

25 november, 2018
Strängnäs Halvmaraton

Veckans Yey – Löpning i vinterskrud

Vid den här tiden förra veckan hade jag ingen aning om att jag skulle springa ett halvmaraton lördagen efter. Ännu mindre att det skulle bli veckans yey! Jag spontananmälde mig i torsdags och sprang sedan 2,1 mil i underbart vinterväder i lördags. Jag hade sett tidigare i år att Strängnäs Halvmaration skulle gå av stapeln i slutet av November. Tänkte redan då att det lät kallt och burrigt, men ganska mysigt. Men eftersom vädret i slutet av November kan vara allt från sol och barmark till 15 minus eller hällregn, så var jag inte så pepp på att anmäla mig på vinst eller förlust.

Väderprognosen i torsdags lovade sol och runt 0 grader på lördagen. Prognosen var visserligen osäker (som att den inte är det i vanliga fall!) men jag bestämde mig för att lita på den och anmäla mig.

När jag vaknade upp i lördags morse var det vitt ute. Trodde först att det bara var frost, men hade nog fallit ett tunt, tunt lager snö över Strängnäs under natten och temperaturen stod på -4 grader när jag satte mig i bilen strax efter klockan nio.

2 timmar sol, lagom temperatur, hejarrop och varmt kaffe efter målgång var en superstart på lördagen. Spontananmälan, och faktumet att jag inte hade några förväntningar på hur loppet skulle gå gjorde det ännu bättre. Jag hade anmält mig enbart för att göra helgens inplanerade långpass i en roligare tappning – och det blev det verkligen. Race Report kommer i veckan!

 

Nästa Hey – Pepparkaksbak

När jag var liten var det alltid julstämning från September och fram till jul. Om man sjunger i kör är det övning från tidig höst fram till det är dags för konserter. Går man dessutom i musikklass, som jag gjorde, blir det dubbel dos. Så ända fram tills jag gick ut på universitetet så har jag sjungit julsånger i flera månader innan jul. Tycker verkligen om känslan att bygga upp julstämningen långsamt över flera månader.

Nu har träningen ersatt körövningar (tyvärr, till viss del – saknar ändå julsångerna och vikten av Lucia!) och där kan jag inte få min dos av julstämning längre. Men jag har ändå ett sådant jobb där det är jul betydligt mycket tidigare än för alla andra. På marknadsavdelningen ligger man alltid veckor, och om det går som man vill – månader, före alla andra för att förbereda kampanjer och material tills det verkligen är dags.

Så den här veckan när vi äntligen går in i December – då är jag pepp på att snart är det jul. Jag och mamma firar in 1:a advent och andra December med julbak. Här ska det bakas pepparkakor och lussebullar – väl i tid till resten av December den här gången. Det ser jag fram emot!

Pepparkakor

 

0

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply pilla 26 november, 2018 at 07:52

  Bästa att springa långpass på tävling! Snyggt gjort och så gott med peppisar. Ska också ta och baka en batch någon dag.

  • Reply Julia 27 november, 2018 at 22:32

   Ja, kanon med ”tävlings-träning”! Pepparkakor (och pepparkaksdeg – yummy!)

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.