Veckans Yey och Nästa Hey – Hänga med folk och en oplanerad helg

14 oktober, 2018
Strängnäs Marknad

Veckans Yey – Hänga med folk

Den här veckan i sin enkelhet har varit riktigt skön. Jobbet har ”ta i trä” varit mindre kaotiskt än vanligt. Allting är ju relativt den här veckan var det ju bara en chef som slutade. När det är en ”lugn och vanlig vecka” så inser jag ju perspektivet på den här hösten. Men känslan har i varje fall varit så. Jag har landat och jag har hunnit tränat, och jag har hunnit kramas med Danne i helgen. Go känsla i magen helt enkelt. Det var på tiden.

Det som mer bidragit till den är faktum att jag fått hänga med folk som bidrar till en bra känsla. Fredagskväll spenderades i Hällby med god mat och goda nyheter med Daniels familj. Vi hade egentligen tänkt gå på bio, men blev sittandes och småpratade hela kvällen. Det var mysig. En bra start på helgen.

Lördagen

På lördagen var det dags för Strängnäs Marknad. Den vi tänkt gå på sen vi flyttade hit, men som vi av olika anledningar missat varje år. Men nu var det dags. Vi trodde att det skulle vara mycket folk. Men det var grymt mycket folk! Strängnäs är ju alltså en liten, liten stad. Igår var den fullproppad med folk och 34 000 människor stockade upp gatorna. Vi hamnade på ett avsnitt där det tog flera minuter att ens komma några meter framåt. Marknaden var också så populär att arrangörerna behövt tacka nej till knallar.

Vi inhandlade lite godisremmar och en burk hjortronsylt. Jag vet inte, marknader är någonslags skräckblandad förtjusning för mig. Grymt mycket folk, men folkfest, massa skräp, men också en del hantverk och gott godis. Flera timmar i sjön, eller en bra spenderad lördag. Några timmar senare och en toast senare på ett café utanför folkhavet, gav jag mig iväg mot mataffären och Daniel hemåt för att städa lite. På kvällens agenda stod besök från mina föräldrar. Det blev kyckling i bröd med hemgjorda salsor och röror. Kvällen avslutades med frågesport vid nya bordet (eller egentligen bord:en för det är två som man sätter ihop).

Mat -Hänga med folk

Söndagen

Söndagen blev det tidig morgon för att vara helg. Städdag med vägföreningen och vi satte upp plogpinnar – ironin när det är 20 grader varmt ute. Förmiddagen avslutades med grillkorv och kaffe med ”arbetslaget”.  Sen blev det hem, svida om till något mer presentabelt och sen gasade jag iväg för att hälsa på Mathilda, Eric, Esther och lilla Majken. Bara dryga två veckor gammal – lilla knytet. Jag busade med Esther och sen blev det kaffe och bulle i solen framför deras hus. T-shirt i mitten av oktober. Galet!

Jag avslutade söndagen med 1,5 mil i Vilstaskogen. I linne – i oktober! Kändes helknasigt att springa över brutalt vackra oranga stigar, med löv virvlandes runt fötterna. Iklädd linne och utan att frysa det minsta, Skön avslutning på helgen. Nu rullar vi in i nästa vecka!

Nästa Hey – En oplanerad helg

När jag tittar i kalendern och inser att nästa helg är oplanerad, är det också en härlig känsla. Trots att jag älskar att hitta på saker. Tycker jag också väldigt mycket om att bara ”såsa runt”. Eller planera helgen med sådant man känner för. Eller fixa de sakerna som aldrig blir klara hemma annars. Så nästa hey är en oplanerad helg – i slutet på veckan. Men först tänker jag se fram emot en bra vecka. Kanske blir det Finland på Tisdag. Den som lever får se.

0

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply pilla 15 oktober, 2018 at 17:33

  Oj går folk verkligen på marknad. Ser galet ut!

  • Reply Julia 16 oktober, 2018 at 22:02

   Haha jepp tydligen minst 34 000 st! Det där var ändå en bit som var ”gott om plats”!

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.