Veckans Yey och Nästa Hey – Brunch och kod

28 oktober, 2018
Rogge Bageriet - Brunch

Veckans Yey – Brunch

I lördags var det sista dagen som Rogge-bageriet i Strängnäs hade öppet, och det serverades brunch. Sista sucken, innan de stängde igen dörrarna och lämnade över stafettpinnen till Espresso House. Man vet att man bor i en småstad när det är nyheten i tidningarna och när folk verkligen engagerar sig. Rogge Bageriet har gjort hembakat surdegsbröd och en mysig industriell lokal där man kan fika, käka och hänga. Säkerligen inte det lättaste att driva i en liten stad. Och även fast jag själv älskat stället, har jag inte tagit mig dit allt för många gånger. Det blir ju liksom så. Men när de stänger igen och ersätts av fabriksbakade cupcakes och tapeter med fakebokhyllor då känns det ändå riktigt tråkigt.

Brunch - Rogge Bageriet

Men – veckans Yey var i alla fall att jag och Daniel åkte in till Rogge Bageriet för att äta en sista härlig brunch där. Timmarna innan de stängde dörrarna för gott. Jag fick med mig deras 9 år gamla surdeg hem, så nu har vi nästan ett nytt husdjur som ska matas och skötas om. Och jag måste lära mig baka surdegsbröd. Personalen var på riktigt gott humör – så antar att det finns andra planer för vad de ska göra nu. Såg också att det öppnar ett nytt café i December i stan. Hoppas det också blir mysigt!

Jag var ju tvungen att äta allt det goda, så det blev surdegsbröd, frukt, våffla, kanelbulle och gräddtårta med bär. Kanske inte den mest korrekta kostcirkel – men gott var det! Tack Rogge för den här tiden!

Våffla - Rogge Bageriet

Nästa Hey – Kod

Back in the days 2009 läste jag en kurs i C++ i USA. Mina roomies tyckte jag var dum i huvudet som frivilligt valt den – när de själva trasslade som satan för att komma igenom den, och inte valt den själva. Jag däremot var mycket nöjd, och tyckte den var kul. Inställningen var att man knappast kan anse sig som ingenjör om man inte läst någon kod. Så det såg jag till att ha gjort.

Sen föll det där väl i glömska, marknadsföringskurser, ex-jobb och trainee-tjänster kom emellan. Sen för några år sedan fick Daniel för sig att han skulle lära sig koda. Jag var då bättre än honom och fick förklara lite basic-begrepp och hur man tänker. Men det är long gone nu, och han är hästlängder bättre än mig. Men han har också nördat det i princip dagligdags i tre år.

Så har han tjatat på mig lite, för jag vill ju ändå kunna. Gjorde en kurs i HTML och CSS för ett tag sedan. Men fastnade aldrig riktigt i det. Då den kursen var lite all over the place och det var svårt att veta hur jag skulle ta tillvara på kunskapen. Sen någon vecka tillbaka har jag börjat om, men en bok om spelutveckling, för att lära mig grunderna i HTML, CSS och Java Script. Egentligen vill jag inte lära mig programmera spel, men språken är detsamma för att lära sig göra hemsidor. Att tillsammans med marknadsföringen har relevanta kunskaper, och förhoppningsvis goda kunskaper, i  front-end vore toppen! Så det ser jag framemot i veckan. Fortsätta traggla lite Java Script. Än så länge har mina C++ kunskaper kommit väl tillpass för att känna igen logiken!

 

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.