Troy – Lyon – Paris

21 maj, 2015

Här vaknade jag upp i morse – ibis styles. Fräscht och miljövänligt och med två rum för toa och dusch (väldigt förvirrande först!)Ibis styles (gröna ibis är styles, blåa är budget) kan jag rekommendera om man vill ha ett fräscht Hotel bra men inte så stor frukost och träningsmöjligheter fanns också (som om vi hann använda de…) 

  

  
Dagen har bestått av massa transport! Började dagen med en fransk frukost – alltså de kan ju baka fransmännen! Croissant med honung, baguett med skinka och ett grövre bröd med salam, lite youghurt med färsk frukt och en pannkaka med honung. (Tänk allt i miniverisoner – lät betydligt mer än vad det var, men mums!) Sen blev det att tränga in sig i bilen med ”gubbarna” 5st i en bil i 4h är lite trångt när man måste sitta snett i baksätet. Men vi hann i alla fall avhandla hur marknadsföringen skulle hanteras och det var tur för eftermiddagen var knökad. Stannade för en kaffe längs vägen och jag var duktig och avstod fikat, sådana här resor är ju sitta heeeela tiden och äta däremellan – fika hör inte hemma i kombinationen. Men kolla citronmarängpajen – måste bara äta det någonstans innan jag åker hem. Kan ju vara det godaste bakverk som finns – och jag är inte ens mycket för bakade saker – även om jag ju inte tackar nej när det bjuds!

  
Sen kom vi i alla fall fram till Lyon vid 11.30 där vi skulle se en fabrik. Började med rundvandring i produktionen och sen blev det lunch. Jättefin resturang som bara hade öppet på lunchen och hade värsta baren och serverade öl och vin till lunch – Frankrike…. Alla andra åt pizza som såg riktigt god ut men kunde inte motstå spare ribsen – så goda föll verkligen sönder som de ska och gick att käka med kniv och gaffel! Sen blev det tillbaka till leverantören och presentationer och diskussioner resten av eftermiddagen. Kl 16.34 gick sedan vårt TGV (train à grande vitesse – något oviktigt ska man ju komma ihåg) mot Paris. 

  
Den 2h långa resan ägnades åt att sammanfatta dessa två dagar och sedan under kvällen skicka underlaget till ”the big boss” hemma. ;) Väl framme i Paris skulle de andra ta en taxi men jag kollade Google Maps och såg att det var 3,6km promenad till hotellet och tänkte att med tanke på kräkandet och sittandet så vore det oootroligt skönt att få röra sig lite + att det var bra väder + att man fick se omgivningarna. Och det gick bra och var fint med massa mysiga restauranger.  Hittade sedan hotellet (alltså hur klarade man sig innan Google Maps?! Har ju till och med själv läst kartor – men gud så omständigt! Ne lite roamingkostnader får det vara värt!) Efter lite jobb och ”seattle in” på hotellrummet tänkte jag att det var dags för mat. Gick gatan ned, var stor och trafikerad och inte jättemysig och antingen var restaurangerna packade eller tomma. Gick in en sidogata och hittade en spelhall (nej alltså det var bord där folk satt och spelade brädspel – supernördigt och såg jätte trevligt ut) vandrade vidare och sedan gick jag in en annan gata på baksidan och hittade ett resturang/barstråk men där var det för fullt och mer barkänsla så man ville inte sitta själv där. (Alla låg dessutom mitt emot ”sex shops” som kändes som sådär bra utsikt). Hittade sedan en restaurang närmare hotellet som var lagom mycket folk på och verkade alla andra som var ensamma också tycka. Lyckades på skröplig franska, Google translate, googlande, hälften engelska och gissande av menyn beställa omelett med ost och skinka och sallad) visste tom. att det var det jag bestämde – man behöver ju göra det när man är nötallergiker…) ett glad vitt vin (så liiitet) och sen en ”lång kaffe” – Un café allongé som det så fint heter här och som är det närmaste amerikansk kaffe man kommer här och min nya favorit mening!

Kvällens middag:  

   
 
Nu har jag tagit mig tillbaka till hotellrummet – vilket är litet men mysigt och med bra utsikt över Paris: 

   
 

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.