Traditionsenlig cykeltur till Långe Erik

16 juli, 2016

Fredagen bjöd på den traditionsenliga cykelturen till Långe Erik. Från Löttorp, ut till kusten, via Byrum till Byxelkrok. I Byxelkrok blev det sedan lunchpaus. Vanligen har vi haft en tradition även här att käka pizza på en speciell restaurang, men den var stängd i år. Så vi hittade en ny grekisk restaurang som var riktgt bra. Där blev det oliver och falafel – bra uppladdning för vidare cykling.


Sen cyklade vi vidare mot Långe Erik under en mörkblå himmel. Mästerfotografer fotograferade och råkade visst i princip missa fyren.


Sen under promenaden började det regna. Så min dyblöta cykeltur på MCn var alltså inte den enda blöta turen på 2 hjul som jag skulle göra denna sommar. Så det var bara att dra på sig regnjackan (jag som hade en) och vara glad och så gav vi oss vidare via Grannkullavik mot Böda. Regnet höll i sig men inte så frenetiskt som med MCn tack och lov. Väl framme i Böda slutade det plötsligt att regna och solen kom fram. Så det blev glasspaus på Böda Camping (bägare med oreo, mintchoklad och citron-lakrits och polkaströssel yummy!) innan vidare färd tillbaka mot Löttorp.

7mil på damtralla, genom sanddyner, grusvägar, skogsstigar och asfaltsvägar var vi tillbaka hemma igen!


En heldagsutflykt med massa saker vi redan sätt. Men skönt att bara trampa för en dag och vara utomhus istället för att sitta still på ett kontor!

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.