Sensojitemplet 

16 september, 2016

Parker, spår av det gamla i Tokyo. Visst dyker det upp tempel insprängda mellan höga skyskrapor då och då. Men i parkerna, Tokyos andningshål, där hittar man spåren av det gamla. Av kulturen. Av historien.

Jag är inte mycket för historia, tyvärr inte alls faktiskt. Men jag kan uppskatta en cool byggnation eller två. Det måste man faktiskt ge Japanerna att deras gamla tempel är rätt imponerande!

Sensojitemplet Tokyo

Innan vi besökte Tokyo Skytree här onsdagen tog vi oss en tur till Sensojitemplet och traskade lite längs Sumida Parken. Ska du ta dig till Sensojitemplet är det absolut enklast att ta sig via tunnelbana till Asakusa Station från huvudentrén är det bara att följa gatan ned till höger så kommer du rakt på gången som leder upp till Sensojitemplet.

Sensojitemplet Japan Tokyo

Men spara lite extra tid för området kring  Sensojitemplet som kallas Nakamisedori, här hittade vi mest småaffärer/turistaffärer i hela Tokyo. Visst det är turistig till max, men kan ändå vara mysigt att strosa runt. Här finns – som vanligt när det gäller Tokyo – mat i överflöd, men också diverse prydnadssaker, presenter och andra typsikt japanska saker.

När du strosat runt i butikerna kan du följa vägen under den första porten som leder in till templet. Kaminarimonporten och Nitenmonporten är kända och här vill många, inklusive jag fångas på bild.

Daysbyju @ Sensojitemplet Tokyo

Glöm inte heller att tvätta händerna innan du passerar in i templet, en sed som du kommer märka utanför de flesta tempel i Japan. (Och du, vattnet ska du hälla utanför karet, folk dricker nämligen direkt ut bägarna!)

Tvätta händerna i Templet

Typiska byggnader för Japan skulle jag säga. Asakusa med omnejd är väl värt ett besök. Men turistigt, jo men det är det!

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.