Rullbands Sushi i Tokyo

6 december, 2016

Lite throw back till Tokyo! Känns som en evighet sen vi var där redan. Älskar känslan av att ha någon långsemester till något spännande land inbokat. Vi suger på karamellen om vart nästa resa ska gå.

Japan och Tokyo var ju höstens besök. Och är man i Tokyo måste man ju faktiskt käka sushi. Själv hade jag hypat upp rullbandssushi och de var en av de grejerna jag verkligen ville pröva.

Däremot är det inte så lätt som man tror att hitta rullbandssushi när man väl är hungrig. Eftersom de flesta skyltarna står med japanska tecken måste man liksom lyckas kika in i rätt fönster när man är hungrig. När vi inte var hungriga hittade vi så klart ett gäng.

Den här rullbandssushin hittade vi nära Shinjuku-station och trillade in lagom innan stängning. Vilket gjorde att de var en hel del underliga sushin som snurrade runt

Untitled

Men de här med rom på var väldigt goda, om än lite svårätna och jobbiga att doppa i sojan.

Untitled

De här var också speciella, typ någon japansk skagenröra. Gott men kanske inte typiskt ”sushi-likt” i min mening, men hey japanerna borde ju veta eller hur!

Untitled

Sen fanns det pappersblad med bilder på olika sushibitar vid varje plats. Därifrån beställde vi direkt till kocken bland annat vanliga laxsushi, som även Daniel lärt sig äta.

Rullbandsushi, med matcha thé och en japansk öl nära Shinjuku-station, det var en bra kväll!

3

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.