Potsdamer Platz, regn och Carlos Primero

19 november, 2016

Efter att ha ätit en underbar lunch på Neni på fredagen, och njutit av utsikten så var det dags att rulla vidare.

När jag bodde i Potsdam i USA så fick man alltid fram Potsdam i Tyskland när man Googlade något. Så när jag är här ville jag passa på att besöka Potsdamer Platz i alla fall. Det var en bra promenad från Neni och Kurfürstendamm, dessutom överraskades vi av ett regnväder. Vi sökte skydd inne på Habitat och kikade på möbler. För att sedan gå över vägen till ett torg under Sony Center.


Då regnet tilltog och tiden sen lunch hade börjat gå, fötterna ömmade och kaffesugen tilltog så sökte vi mer skydd från regnet inne på Starbucks. Testade deras julbryggd och passade på att ladda telefonen. (Alltså vinter och iPhone är ingen höjdare…)

Efter att vi sett Potsdamer Platz som är ett stort torg så regnade det fortfarande. Vi flydde undan vädret inne på Mall of Berlin, fräscht shoppingcenter som helt klart skulle ha varit värt ett antal timmar. Men istället rullade vi vidare mot Brandenburger Tor och passerade förintelsemonumentet i mörket.


Stort var det, monumentet alltså, riktigt stort.

Brandenburger Tor gjorde sig dock bättre i mörkret, eftersom man verkligen inte vill in och irra i gångarna vid förintelsemonumentet i mörkret. Brandenburger Tor var däremot upplyst och vackert!

Jag och mamma kände väl oss inte fullt lika vackra efter många timmar på ”gående fot” och ett regnväder.


Efter det tog vi en fortsatt långpromenad tillbaka till hotellet. Då vi fortfarande var mätta efter lunch bestämde vi oss för att bara hänga lite i baren medans vi funderade på vad vi skulle ha för oss.

Jag började också känna av halsen, så där typisk som jag gör innan jag blir förkyld. Så jag tog till mitt vassaste knep, stark whiskey, mot halsont. Fast denna gång blev det konjak. Pappas favorit från Spanien. Tyvärr kan jag såhär i efterhand meddela att det inte hjälpte – attans.


Efter att ha suttit där en stund inspekterade vi barens meny och hittade en spansk tapastallrik som verkade alldeles lagom att dela på. Så vi beställde in den och två glas rosé och satt kvar i baren. Dagens promenader kändes redan fullt tillräckliga.


Lite skratt, djupa diskussioner och ett gäng starka chornichoner senare tackade vi för oss och begav oss till hotellrummet.

Bra fredag i Berling helt enkelt!

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.