Nytt jobb som marknadschef på Enequi

19 februari, 2020
Harley Livewire - jobb på Enequi

1 Februari klev jag in som marknadschef på Enequi. Första veckan bjöd på ett minst sagt fullpackat schema – på ett positivt sätt. Det hade planerats in så att jag fick träffa chefer och anställda på olika funktioner i bolaget. Inför varje möte fanns det en lös agenda på vad som skulle gås igenom, för att jag skulle få en så bra introduktion till bolaget som möjligt.

Jag måste ge Enequi cred för detta. Det var en alldeles ypperligt sätt att snabbt lära känna många av personerna som jobbar på bolaget samtidigt som det gav en allsidig bild av verksamheten.

Nya Harley Livewire (exkl. grön väska…)

Att jag fick avsluta veckan med att hänga på e-car mässan på Friendsarena var ju inte heller fel! Passade på att provsitta Harleys nya motorcykel Livewire. Nästan 16 mils räckvidd är ändå nice för att vara en el-motorcykel! Förutom att passa på att kolla schyssta elbilar (och motorcyklar) inspekterade jag montrar och pratade med diverse leverantörer av olika tillbehör – som stod för en stor del av e-car mässan.

Vad gör Enequi?

Korta beskrivningen är att Enequi ger fastighetsägare möjligheten att ta kontroll över sin energiförbrukning.

Genom energilagring och smarta system möjliggör Enequi för fastighetsägare att till exempel kunna förse alla sina boende med laddning till sina elbilar. Det är nämligen så att ”el i kontakten” inte är lika självklart som vi kan tro. De närmaste åren kommer innebära en stor omställning i energianvändandet – i Sverige och världen och Enequi utvecklar och säljer produkter och tjänster som löser de problem som effektbrist innebär.

Vad Enequi arbetar med!

Vad ska jag göra?

Att utveckla och sälja komplexa produkter inom en relativt avancerad marknad kräver kommunikation som blir begriplig för gemene man. Där kommer min roll som marknadschef in. Till att börja med blir det stort fokus på att konkretisera och bygga upp. Något som jag vid det här laget börjar se som lite av min specialitet . Det har jag ju gjort några gånger. Det gäller att ställa ”dumma frågor” tills det blir tillräckligt enkelt så att alla förstår samma sak och sen paketera.

Det kommer såklart innebära digitala kanaler (yey!) men även en hel del ”nya” områden att fundera kringa, utveckla och lansera. Det känns som det kan bli en riktigt bra resa det här! Mer growth marketing! Hänger ni med på Enequi resan?

Läs om sista dagen på Geobear här.

4

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.