Nytt år och fortsatt mys

1 januari, 2016

Nytt år, nya möjligheter. Eller samma gamla vanor om vi inte bestämmer oss för att ändra på något. Jag är inte förtjust i nyårslöften, har aldrig gett några och kommer nog fortsätta att inte göra det. Nyårslöften känns liksom som gjorda för att misslyckas på något sätt. Visst kan man sätt upp nyårslöften enligt SMART, men hur många av oss gör det egentligen?

Däremot ser jag gärna det nya året som en ypperlig möjlighet att faktiskt göra lite förändringar.

Ett nytt år ger liksom mentalt nya möjligheter och energi att genomföra förändringar. Här om dagen satte jag mig ned med en anteckningsbok och funderade på vad det egentligen var jag ville åstadkomma eller sådant som är viktigt för mig, sådant som jag känner att jag borde lägga tid på för att det är viktigt av en eller annan anledning.

Att läsa är en sådan sak som var med på min list. Att läsa och plöja igenom ett antal böcker är ingen stor sak, men jag anser att jag idag inte avsätter tid för det. Däremot så tappar jag lätt bort ett antal timmar på facebook och instagram. I år ska jag försöka att inte ägna mig åt massa sociala medier, åtminstone en kväll i veckan och lägga den på att faktiskt läsa en bok. Att ta sig igenom en bok i månaden borde inte vara omöjligt. Och jag tror verkligen att läsa tillför mycket. Vokabulär, förståelse, ro och möjligheter att skriva varierat.

Nytt år men fortfarande mysigt

På projektlista (saker jag ska ta tag i men inte tänker lova någon annan) står även träning och hälsa. Jag tänker kickstarta året med 3 riktigt nyttiga månader som någonslags ”detox” från julen. Att börja beach 2016 i Januari känns som ett mycket bättre projekt än att komma på det i Maj som många verkar göra.  Men som så många andra tänker jag faktiskt enjoya julgodis och fortsätta vara förkyld och lat till på måndag. Så jag säger som Drängarna ”Jag börjar på måndag”.

Egentligen har hela 2015 varit ett så mycket nyttigare och träningsfokuserat år för mig än något tidigare år.  Men som så många andra har Decemeber varit en svacka, om än en behövlig sådan. Men en förkylning just nu så är det i alla fall inte läge att köra igång. Jag är verkligen ingen förespråkare för ”jag börjar på måndag” som många verkar ha som ursäkt för att aldrig börja. Men däremot tror jag som sagt på SMARTa- mål och tidsbegränsat innebär ju också ett start och ett slutdatum. 4 Jan till 31 Mars blir det slut på sockerbomberna från julen (usch jag ser verkligen inte fram mot de första dagarna – alltid sjukt godissugen då, men det ger sig rätt snabbt sen). Nyttig mat och träning utan massa fusk. Ny vår outfit i april kanske? :)

Vad tycker du om nyårslöften? Har du gett några?

Fortsätta ta promenader tänker jag också göra – det är ett så bra sätt att rör på sig och få frisk luft men slippa bli genomsvettig, det får jag nog av på boxningen!


Vinterpromenad

Nytt år, nya möjligheter. Just nu tänker jag ta möjligheten att sitta i soffan med massa tända ljus och bara softa! Sköööönt!

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.