Nyårsplaner i sista sekunden – check

30 december, 2016

Välplanerade, förberedda och strukturerade nyårsplaner – inte riktigt va! Men nu så, klockan 20.00 den 30/12 så har vi i alla fall planer för nyår. Tydligen var vi ju inte ensamma att styra upp nyår i sista sekunden heller. Vi blir nämligen ett gäng, faktiskt åtta personer och några barn som tänkte fira in 2017 imorgon.

Efter att grabbarna försökt ordna till våra nyårsplaner halva dagen (och ja resten av den här veckan) så fick tjejerna rycka in och styra upp spektaklet nu ikväll. Toast Skagen, Grillat och Pannacotta. Hummer och skaldjur får det väl bli något annat nyår. Den kvinnliga delen av gänget tyckte att på nyår ska det väl ändå vara tre-rätters. Den manliga sidan hade nog nöjt sig med bara kött utan något.

Instagram överflödas av bilder på vackra dukningar, nya make-up-kit och storslagna planer. Visst det är fint. Lyxigt och spännande att ha en stor nyårsfest att gå till. Men i sin enkelhet uppskattar jag i år att planerna just precis gick i lås. Det går liksom inte att stressa upp sig och överhypea nyår när man planerar den sådär fyra timmar innan nyårsafton. Det är en härlig känsla i sig.

Vi ska träffas vid 18.00 imorgon, och resten av dagen är helt oplanerad. Lite pulshöjande aktivitet skulle sitta fint. Förhoppningsvis har stormvindarna som halvt blåst mig av vägar och trottoarer idag, lagt sig imorgon. Då blir det nog en löptur i förhoppningsvis fint väder. Fortsätter stormen blir det i alla fall en promenad. Har återfunnit En Economistas podcast och ser fram emot att beta mig igenom några avsnitt nu framöver.

Det enda ansvaret vi hade för morgondagen var sallad, och nyss utökades det med ansvar för Toast Skagen. Det känns inte för betungande. Nej, tyvärr, jag kommer inte fiska räkor, göra sås och baka bröd. Jag kommer köpa en färdig långfranska, en burk Skagen och lite rom. Och kanske om vi lyxar till det rejält – en kvist dill. Bara för att jag kan. För att nyår inte behöver vara krångligare än man gör det. Jag ska ha trevligt ändå!

Nej vad säger vi – nu laddar vi 2017 va!

Nyårsplaner - laddar 2017

3

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.