Nu är det semester!

30 juni, 2016

Idag jobbade jag på förmiddagen, rensade mail, supportande marknadsgruppen Europa, uppdaterade en katalog, hade lönesamtal (diskussion pågår) och försökte allmänt städa upp inför semestern. Vid lunch var det dags att packa ihop och hämta sambon. Idag var det nämligen dags för möte med juristen på banken.

Funderade på att man kanske skulle blivit jurist för satan vilken timlön de tar. Men nu är vi i alla fall ett samboavtal och en revers rikare, och  3900:-  fattigare. Om det är något jag lärt mig om privatekonomi är det att – hur oromantiskt samboavtal/äktenskapsförord är – så är det ännu mer oromantiskt att bli av med pengar/saker som faktiskt är ens egna och inte sambons vid en eventuell separation. 50/50 gäller för boende och bohag om inget annat skrivits (sambolagen) oavsett vem som köpt det. Så köper man ett boende för gemensamt bruk och ena parten betalar 100% av lägenheten så kommer den andra parten ändå ha rätt till 50% av värdet vi en separation. För att skydda den svaga parten är tanken. Och ja, det kan väl vara klokt i vissa fall, men det är lätt att bli snopen om man inte vet om det. 

Nu har vi i alla fall varit oromantisk och har numer ett nytt samboavtal och en revers som reglerar skulder sinnsemellan. Vuxenpoäng sa de – well, ja, kanske. Men det är bättre att ta det tråkiga nu, än vid en eventuellt ännu tråkigare separation någon gång, då har man tillräckligt att tänka på ändå. Nu hoppas vi att så inte blir fallet och wieeee vi får nycklarna  till vårt hus imorgon!

Ikväll har vi skruvat isär IKEA-sängen som jag svor att jag aldrig skulle skruva isär när jag lagt 2hela dagar på att skruva ihop den. En hel helg! Och jag skojar inte! Jag brukar inte ha något emot IKEA möbler, och är rätt bra på det, men den här sängramen var något utöver det vanliga! Jösses. Men nu är den i alla fall isärplockade och redo för flytt. Dags att skruva ihop den i helgen igen alltså. Yey vad kul!

Nu blir det sova på golvet!


Så här fint pussel ska jag alltså lägga sen… Ändå är det ungefär 500grejer mindre att skruva ihop nu än när vi köpte den, lådor, plankor etc. som redan är på plats. Själva ramen där bakom var typ 200bitar minst från början kändes det som, den består av plankor och var verkligen olika storlekar som skulle passas på rätt ställe, åt rätt håll för att alla hål skulle passa och fungera i de andra delarna.


Sov gott!

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.