Mysig dag på Ulriksdals slottsträdgård

18 maj, 2016

Idag har varit en mysig dag på Ulriksdals slottsträdgård. Jag har nämligen haft en ledig onsdag (så gott som, jobbet verkade inte riktigt fatta att jag var ledig…) och mamma har varit på besök. Morgonen började dock tidigt med besök till läkaren som förkunnade att jag nu hade citat ”Täbys snyggaste rumpa” (doktorn är kvinnlig och det låg en stor dos av läkarhumor i det hela – läkt var den i alla fall). Efter det fortsatte jag stenhårt på pensionärsspåret och gick direkt till naprapaten där min rumpa blev fortsatt inspekterad av både naprapaten och hans praktikant (svårt att inte ”vifta med rumpan” när man är där för att stretcha höfterna i alla möjliga skumma vinklar). En timme senare begav jag mig hemåt för att vänta in mamma.

Runt 10.30 dök mamma upp och vi passade på att dricka lite kaffe och äta en bit fruktbröd som hon hade med sig från Printz bageri i Eskilstuna. De brödet kan vara det godaste som finns! Efter det begav vi oss iväg till Ulriksdal för att käka lunch på trädgårdskaféet i Ulriksdals slottsträdgård. Där serveras dagligen en vegetariskbuffé som är underbart god. Det var liksom den som var anledningen till det här besöket av mamma! Jag kan nästa garantera att den mest inbita köttätaren skulle uppskatta denna buffé, man saknar liksom inte köttet maten är så komplett ändå.

Vegetariskbuffé på Ulriksdals slottsträdgård trädgårdskaféet

Det fanns också soppa.Mysig dag på Ulriksdals slottsträdgård -linssoppa

Och ännu mer ljuvligt bröd!
Mysig dag på Ulriksdals slottsträdgård - fröbröd

Och trevligt sällskap!
Mysig dag på Ulriksdals slottsträdgård - trevligt sällskap

Utöver supergod mat i en mysig omgivning (med personal som har koll på vad som är i maten och ett bra utbud vegetariskt även för en nötallergiker!) så kikade vi på fina blommor och den söta katten som innan lunch sov vid kassan och efter lunch hade burrat ner sig vid några gurkplantor.

Mysig dag på Ulriksdals slottsträdgård - trött katt

Mysig dag på Ulriksdals slottsträdgård - trött katt2

Levande pizzakrydda någon?
Mysig dag på Ulriksdals slottsträdgård - levande pizzakrydda

Kerstin berättar entusiastiskt om alla kryddor!
Mysig dag på Ulriksdals slottsträdgård - kryddundervisning
Sen avslutade vi en mysig dag med fika och lite shopping i Täby Centrum! En redig keylimepaj senare kändes kvällens löptur verkligen välbehövlig.

Nu mina vänner väntar sängen!

1

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.