Mellandagslöpning – Springa med dubbskor på isgata

27 december, 2016

Var ju bara tvungen att pröva mina nya dubbskor idag. Så det blev mellandagslöpning. Mina klassiska 6km runt ”kvarteret” eller tja skogen, beroende på hur man ser det. Fördelen med att bo på landet? Grusväg hela vägen runt och mötte en bil. Nackdel med att bo på landet? Isgata fast det inte snöat på länge. Det är liksom nackdelen när det åker sådär 20 bilar per dag på vägen!

Så ni som läste bloggen igår vet att jag införskaffade mig ett par Asics Fujisetsu, löpskor med dubbar. Så idag hade jag liksom ingen ursäkt att inte pröva de. Solen sken från en blå himmel och det fanns inget annat än slöa på dagens schema. Så jag snörade på mig dojorna, aktade trägolvet och trallen efter tips från kusinen. (Man skulle liksom inte köra med dubbdäck inne…) Och sen gav jag mig iväg med musik i öronen och ett jädra grepp under sulorna.

Tänkte att med tanke på vädret var det nog inte så mycket is. Men där hade jag fel och det visade sig vara isgata på många ställen, så dubbskorna var ett bra val. Och jädrar vad de satt. Sprang på precis som vanligt där det var is på hela vägen, och inte någon tillstymmelse till att halka omkull. Kändes grymt stabilt. Det blir väl upp till bevis för skorna nästa gång det är snorhalt ute! Idag fick de i alla fall mer än godkänt. Springa med dubbskor – check för bra upplevelse!

Själv avverkade jag de första 6km på länge. Härligt att hålla igång träningen och slippa nystarten 2017 som ”alla andra” ska göra. Men inte du va? Trodde väl det.

Nöjd tjej efter ett svettigt men skönt löppass utan prestationskrav annat än att ta mig runtMellandagslöpning - springa med dubbskor på isgata

Lunchen blev någon slags näringsbomb efter all risgrynsgröt, vörtbröd och revbensspjäll. En hel broccolibukett, grönkål, en apelsin, en avokado, och sen naturell yoghurt och vatten för att få en något sånär smoothie-bowl-vänlig konsistens på det hela. Och några droppar citron för lite fräschhet. Toppat med kakaonibs, chiafrön, pumpafrön och kokosflakes.

Näringsbomb - smoothie med broccoli och grönkål

Julrött och julgrönt – fint va!

Resten av dagen har varit soffläge. Sett alla avsnitten av julkalendern som jag inte hade hunnit sätt. Så bra i år! Tror den är en ny Greve Holm för  den här generationens barn! Och min nya favorit-serie/dokusåpa – Gifta vid första ögonkastet – Australien på SVT Play. Så cheesy, så bra.

Nu ska jag vara social med mina vänner – spelkväll och häng hemma hos småbarnsföräldrarna. Wooohoo – här går det vilt till!

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.