MC-semester Onsdag

7 augusti, 2018

Låt oss fortsätta där vi slutade i söndags, med ankomst i Höör.

Redan där hade vi avverkat ett antal mil. Strängnäs – Löttorp och sen Löttorp – Ölands norra udde – Höör och verkligen inte rakaste vägen.

Därför förtjänade vi en sovmorgon på onsdagen. Göran var uppe och gick vid 05, men vi andra mer normala vaknade till runt nio-halvtio. Sen blev det frukost i ”kvällsstugan”. Jonathan delade nämligen in de morgonpigga och kvällstrött i en stuga och de andra i den andra. Vet i fasiken hur jag hamnade med de morgonpigga men det gick ju bra ändå!

Efter att några fått äta obligatorisk äppelpaj hos kusinen efter frukost, hos vilken vi hyrt stuga, var det dags för första dagsturen i Skåne. Det blev en trip till ”Alunbruket”. På vägen dit hamnade vi i ett riktigt skyfall och jag och Jonas fick insjö i stövlarna igen. Jonathan hade torra fötter med lyckades få en geting under jackan istället. Aj.

Väl framme höll Göran guidad tur medans kläderna torkade på motorcyklarna och vädret bestämde sig för att vara på vår sida.

Sen blev det fika från världens mest o-allergianpassade meny, där i princip allt innehöll nötter. Det blev viltsvinskorvsmacka och kaffe tillslut.

Vissa funderade djupt på vad de skulle välja…

Efter fikat blev det en varm promenad uppför de stora kullarna som var rester från brukstiden. Som vanligt gör sig inte kullarna rättvisa på bild.

Sen rullade vi vidare mot Kivik, via Brösarps backar, (som inte fastnade på bild men som är kända som Nangijala från Astrid Lindgrens bok) för sen lunch.

Där förpestar vi en trevligt restaurang med en sur doft av fuktiga MC-kläder. Tur vi satt avskilt. Sen blev det lite softning och stekhet promenad ut på piren innan det bara av mot Höör igen.

Innan andra omgången av kvarg och yoghurt till kvällsmat blev det ett efterlängtat bad för att fräscha upp oss lite. Vilket bara hjälpte delvis innan vi fick byta om tillbaka till svettiga kläder och MC-utrustning för att rulla sista kilometrarna till stugorna.

Vi levde lyxliv som ni hö(ö)r!

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.