Marknadsmöte och tacos

22 oktober, 2015

Intensiv dag, idag med. Men har börjat, och blivit bättre på att hitta glädjen i småsaker i vardagen. Som lyxen med att börja dagen med möte på Wennergren Center, vilket innebär att jag får ta en härlig promenad från Universitetet genom skogsdungar och fina höstträd och längs stigar vid vattnet. Älskar närheten till vattnet överallt i Stockholm – så fin stad! Man vaknar ganska bra med denna vy och krispig höstluft.

Untitled

Sen var det marknadsmöte på Axel Johnson International. Vi träffas ungefär 2 gånger om året och delar med oss av idéer, utmaningar och samarbetsmöjligheter. Alltid inspirerande att höra vad andra håller på med, och skönt att höra att andra har samma problem som en själv. Det är konstigt det där. Egentligen skulle man ju ha någon som kom och sa att ”de där problemen har vi inte alls” – ”vi löste det så här”. Men ändå känns det bättre när man sitter i samma sits som någon annan, att man inte är själv och att man kan jobba tillsammans och bolla idéer. Och det är nog nyttigt och helt klart det man lär sig mest på. Sen blev det lunch på restaurang Retro i Wennergren Center – toppenställe det med för lunch. Blev en sallad med röktlax. Mycket gott. Eftermiddagen spenderades med diskussioner om Cluster, Structures, XML-filer och SQL-databaser. Vi snackar PIM-system och förändringar av vårt nuvarande system med tabeller för 12 språklager och hur man bäst ska hantera masterdata. Alltid lika intressant och utmanande. Någonstans borde jag ha läst IT, för IT-logik är roligt! Vi hoppas i alla fall kunna komma framåt med detta och utveckla vårt nuvarande system till något starkare än det är idag! När vi var klara stötte vi på ett mycket glatt gäng av VD:ar, marknadschefer och annat ”löst folk” som var på mycket gott humör eftersom de precis vunnit AxLab. Tävlingen som Axel Johnson-gruppen anordnade för nya idéer inom koncernen. Axel Johnson International kom med flest idéer och vi han spruta ut en hel del kan jag säga. Det vinnande konceptet var ett hopplock av idéer från tre dotterbolag i Axel Johnson International. Inspirationsresa till Berlin får vinnarna och sen troligtvis en bra ranking för att få anslag från idéfonden som finns inom Axel Johnson AB. Grattis gänget! Det gjorde vi bra som grupp! Efter det blev det promenad till roslagsbanan igen och lite frisk luft. Men vid det laget började jag känna mig rätt sliten och inte alls helt fit for fight – ordagrant eftersom det var boxning ikväll. Har fått ont i halsen och med tanke på att planet går till Göteborg imorgon bitti 07.50 var det inte riktigt läge att dra på sig hög feber. Så nu blev det Taco-middag med Daniel istället (man kan inte tro det, men idag var det faktiskt mitt förslag – verkligen ett tecken på sjukdom!).

Untitled

Nu har jag läst dagens uppsjö av bloggar och gjort klart styrelsematerial till vår VD som helt enkelt inte hunnits med tidigare. Så vila och lite datorjobb fick bli kvällens to-do’s. Nu är mitt to-do, duscha, packa väskan och gå och sova. Förhoppningsvis är halsontet bättre imorgon (brukar alltid vara steg 1 i mina förkylningar). Jag har inte tid att var sjuk – och jag har självförsvarskurs på Combat på lördag. Så kroppen – kom igen nu!

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.