Löpcoach och frysvin

28 juni, 2015

Hej alla glada! 

Idag är det söndag och solen skiner och jag ska träffa Lovisa och Daniel kommer hem och jag har inte det minsta söndagsångest och snart är det semester och jag struntar fullkomligt i vad jag har lärt mig i skolan om ”och” och ”komma” och jag gör som jag vill – för att jag kan! 

Igår var det som löpning Nike Running Stockholm eller JDI – Just Do It Stockholm. Jag och Camilla sprang tillsammans och hängde på eventet innan och såg fjantiga ut i våra Nike tatueringar och gillade läget. Vi började starkt med löpandet de första 2km men Camilla har inte löpt så mycket innan och tror att det blev lite väl hårt tempo i starten så efter 2km fick vi dra ner tempot lite. Camilla sa att det var okej om jag sprang före – men har man sagt att man ska springa tillsammans så gör man det! Så jag bestämde mig för att agera ”löpcoach” och kommer med peppande uttalanden ungefär var 30sekund resten av vägen. Camilla hade en tung dag men kämpade på grymt bra och vi slutade på en pace på 06.49 per km vilket är starkt om man aldrig sprungit milen innan! Mitt psyke mådde också riktigt bra av gårdagen, i det tempot var jag i princip inte ansträngd alls och hade nog kunnat ta en mil till. Laddade även med bricanyl inför racet vilket jag av princip aldrig använder när jag tränar annars, så allting gick så himla lätt och jag gled mest runt och gillade läget! Riktigt häftigt med 5000 tjejer i samma T-shirt och massa folk som hejade på runt vägen. Lite tråkigt att inte få maxa för jag tror jag hade gjort ett riktigt bra lopp igår – men va fan, det kommer fler chanser. Camilla var i alla fall supernöjd med resultatet och grejen var ju att göra det tillsammans. Jag vet ju allt jag kan springa milen under 58-60 – what to prove. Nu kunde jag njuta av omgivningarna och stämningen utan att dö! :) Men nästa lopp ska jag ha en riktigt fet sluttid ;)

   
     Eftersom vi var nöjda och det var svensk sommar och man inte fattade att klockan var mycket så bestämde vi oss för att ta ett glas vin hos Camilla. Så klockan 23 öppnade vi en flaska vin – trotsade vädret och satte oss ute och 2h senare hade vi babblat om allt mellan himmel och jord och det hade börjat bli riktigt  kallt ute i trekvartslånga löpartights och fuktig T-shirt. Fick äran att låna Combat Tröja innan hemfärd och tog sedan en buss vid 1 snåret mot Danderyds sjukhus och stod sedan och huttrade i väntan på Vaxholmsbussen som tog mig hemåt. På ena bussen kom det in en troligen inte allt för nykter gubbe, men lite plastpåsar, och visslandes på en melodi men det roligaste var att han plockade upp en träbit utskuren som en nallebjörn, lite sandpapper och började sandpappra träbiten – på bussen- kl 01 en lördag. Helt normalt!

 Det är också helt normalt att vänta på bussen 01.11 en lördag iför träningskläder med en nikelogga på kinden och iförd en hoody som det står kickboxning på hela ryggen på. 
Väl hemma blev det en nattmacka och lite läsning. (Hade ju liksom missat det där med kvällsmat) Så kl 03 var det dags att sova, då hade det börjat blivit ljust igen och fåglarna kvittrade! Det var en bra lördag!

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.