Kvaltävling i garderobsbygge del 1

11 februari, 2017

Ooooch där gick starten för garderobsbygge 2017. De är igång! 300 kg garderob levererades här om dagen och nu ska den sättas ihop. De har värmt upp. Julia startade dagen med gröt och skinkmackor och en apelsin. Daniel grundade med gröt, kvarg och en banan. Efter koffeinpåfyllning var de igång.

Kvaltävling i garderobsbygge del 1

Första utmaningen i garderobsbygge 2017 är hindret ”trappen”. De båda har laddat upp och börjar starkt. Samarbetar de 300 kg utspridda på X-antal paket uppför trappen. Första hindret avklarat! Det ser bra ut.

Ena kartongen ser lite oroväckande ut och de båda oroar sig för att något ska vara brutet och att de ska behöva bryta garderobsbygge 2017 redan på startsträckan. Meeeen det går bra! Alla prylar är hela och de kan påbörja etapp två.

Kvaltävling i garderobsbygge del 1

Garderobsbygge 2017 del 1 är i sig uppdelad i 3 etapper. De väljer att börja med den enklare 50cm garderob som uppvärmning. Efter mycket förberedelser verkar de fortfarande oroliga för höjden. Men med gott samarbete visar det sig att de preeeecis går! Som hittat!! Med mindre än en centimeter till taket får de upp den första garderoben och lyckas efter lite fundersamma miner tyda kartan och får ihop allt.

Första etappen är avslutad och de fortsätter med energipåfyllnad. Julia satsar på keso och melon medans Daniel kolhydratsladdar med nudlar. Efter ett kort break är de nu på banan igen.

De verkar gå på den stora garderoben. Ja det gör de! 1 meter garderob ska nu monteras. De läser kartan. De verkar överrens om att den är samma som den föregående. Vänta, smart drag, de delar upp sig. Jädrar vad det går. Här pratar vi bättre tempo. Oj! Redan uppe med första delarna på garderoben.

Kvaltävling i garderobsbygge del 1

Smart drag att ta in den andra sidan redan från början för att underlätta. Nu går det fort. Men vänta! Vad händer? De ha stött på problem?! Ja! Foten är snemonterad. Vad händer? Kan de lösa det? Nej, de får montera ner hela sidan igen. Oj, oj nu tappar de tid. Men de lyckas få ordning på det. Kanske kanske kan de ta ikapp det här. Jo då, nu flyter det på igen. En high five! De har klarat de, de har fått ihop en meters garderoben. Och nu då?

Kvaltävling i garderobsbygge del 1

De satsar direkt på den sista etappen, ytterligare en halvmetersgarderob. Nu verkar de ha ångan uppe. De delar upp sig. Vrider skruva och knackar pluggar. Jo rå! Det rullar på! Bra fart, bra samarbete. Julia verkar lugn. Hon brukar kunna brusa upp så här på slutspurten. Men det verkar fungera bra. Daniel är coollugn som vanligt. Vad tänker han? Ingen vet! Men det verkar fungera bra ooooch där är de klara!

Kvaltävling i garderobsbygge del 1

Men vad nu då? Jaha de ska köra bonusnivån. Starkt att satsa på den så här sent! De börjar öppna nya kartonger! Det blir garderobsdörrar till förvaringen i grovköket. Se där. Vilken överraskning. De läser kartan. Jo då. De verkar förstå gånggjärnen nu efter lite problem! Där har de monterat första dörren. Vänta! De verkar snett. Det verkar inte som att hålen passar. Nej – de får skruva bort dörren igen. Nu då? Går det nu. Joo, jaa! De fick dit den!

Andra dörren hämtad. Verkar mer smärtfritt. Så där, den är på plats. Men vänta! Det skiljer i höjd upptill. Nej de måste skruva loss den en bit igen. Så nu verkar de lyckas ha justerat de. Inte helt perfekt men det godkänns nog av domarna! Sista dörren då. Oj här kan det ta tid. Ett extrahinder. Lådorna måste flyttas för att få plats med gångjärnen. Jo men det gick ändå hyfsat fort för de! Verkar lugna…oooooj där kom en dörr flygandes! Tur att Julia har bra reflexer det där hade kunna sluta illa. Inga plåster behövdes! Skönt. Så på med sista… Nej! De måste flytta en låda till. Den hade de inte räknat med. Tiden går. Ska de klara bonusbanan. De lyckas flytta sista lådan. Däääär är dörren uppe. Hoppas de får till det nu då! Nej! Men dörren är sne. Det verkar som den inte kommer gå att stänga. Julia tas in för att finlira gångjärnen. Jo men vänta, det var nog bara en finjustering.

Dääääääär ärrr deeeee i mål!!!

Kvaltävling i garderobsbygge del 1

Grattis! Del 1 i garderobsbygget är avklarat! Deltävling nummer två går av stapeln om någon helg!

1

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.