Klackarna i taket – Sulorna i himlen

1 november, 2018
Klackarna i taket

Jag antar att det här är den vuxna varianten av klackarna i taket. Nämligen sulorna i himlen.

Idag kände jag hur ett gammalt jag blev besviket på mig själv. Det nuvarande jaget var mer stolt. Jag hade tänkt mig en vilodag efter Jujutsu, Simning, Jujutsu den här veckan. Men vädret var strålande och koncentrationen dålig. Jag hade egentligen tänkt gå en kort promenad på lunchen. Men efter att ha hoppat över helgens långpass eftersom höften gjorde ont. (Lyssna på kroppen!) Så ja, längtade kroppen efter att få sträcka på benen.

Därför blev det ett kort löppass. Mina vanliga 6 km blev 5 km. De höll på att asfaltera om vägen och jag orkade inte springa mitt i det hela, så vände halvvägs. Solen sken, det var härligt ute och jag avslutade på bryggan, svettigare än jag trodde. Med hög puls och med ett gäng svanar simmandes förbi. Vädret vara alldeles härligt varmt och himlen var blå. Gårdagens super-höst-tråk-väder var long gone och jag njöt av att få solen på näsan. Insupa de sista strålarna innan det blir mörkare, och mörkare, och mörkare. Men sen kommer tomten och det är ju bra!

Klackarna i taket – ja så kändes det lite när jag låg med sulorna i himlen idag. Hur något så litet kan göra så mycket! Hög puls, blå himmel, lite extra väder, lite space i schemat och lite planering som passade min dag. Mycket gött. Idag var en sådan dag jag uppskattade att jag jobbade hemma, när jag kunde rucka lite på schemat – jobba lite senare och utnyttja ljuset mitt på dan. Så värt!

Men…

…jag ska inte sticka under stolen med att jag har en liten längtan efter att faktiskt ha klackarna i taket. Sist var i somras på 30-årsfesten och under omständigheterna var det ju rätt städat. Det var länge sen det var förfest, sittningar och efterfest. Mitt instagramflöde med bröllop, bäbisar och husbyggen säger att det också är long gone. Jag saknar det då och då. Var inte riktigt klar…

I helgen blir det då inga klackarna i taket, det blir en lördag hemma – och sen blir det avfärd till Göteborg för lite jobb och sen lite mer jobb där i veckan! Och så några dagar i Stockholm, och hemma och … tja vi kommer tillbaka till det! Upp med fötterna i himlen nu! Det är gött – och ger lite sommar-feeling!

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.