Karlstad-Säffle-Åmål-Mellerud-Vänersborg

20 juli, 2016

DET BRINNER – eller ja kanske inte, men det var i alla fall dagens väckning när brandlarmet gick på vandrarhemmet 07.40. När man yrvaket vaknar och undrar vad fasiken som händer och får studsa upp och ut från fjärde våningen. Sådan tur var så var det falskt alarm och vi var snart inne igen och kunde ta en tidig frukost. Fördelen – man hinner inte fundera på om man är trött!


Så vid 9 var vi redan ute vid Universitet – kusinen pluggade där för länge sen och var ju tvungen att kolla läget. (För er som kommit in där i år, det är lugnt, det såg bra ut!)


Sen begav vi oss vidare mot roadtripens andra stopp – Säffle!

Säffle överträffade förväntningarna och visade sig vara mer än en grillkiosk. Jättefin kanal och mysig stad!

En toast på Holgers konditori blev det med!
Sen kuskade vi vidare mot Åmål utan att lyckas ta en bra bild på skylten. Åmål var också fint, lite större än Säffle, men inte lika mysigt. Missade hamnfesten med en dag så är ni där imorgon är det party!


Efter inte alls lång tid körde vi vidare till dagens andra stopp:

”Hårda bud i Mellerud” har jag typ växt upp med så var ju vara tvungna att stanna. Well, det fanns inte så mycket. Men vi fick i varje fall thaibuffé till lunch! Mätta och belåtn puttrade vi vidare och bestämde oss efter ett tag att köra av mot en strand, som visade sig ligga väldigt långt in på en liten krokig väg, men tillslut kom vi fram, molnen försvann. Sen badade vi och solade en stund på en sjukt långgrund strand – innan otåligheten satte in och vi körde vidare mot Vänersborg!


Sikhall, kan rekommenderas som badplats, lugnt och mysigt.

Varför har ingen berättat för mig om Vänersborg tidigare? Mysigaste sommarstaden ju! Vi började med en glass (lejonet och björnen!) och kaffe vid hamnen. 

Innan vi följde hälsostigen längs parken och njöt av utsikten.


Sen körde vi utanför staden till Hotel Hehrne och checkade in. Skaldjurspasta, vin och irish coffe och bra sällskap. Jo men tack, bra kväll!

Till och med pappa hade gillat whiskey och konjaksutbudet, det var det man skulle ha druckit onekligen!

I äkta pensionärsanda gav vi sedan upp tidigt och begav oss för att snacka skit på hotellrummet!


Imorgon fortsätter roadtripen, förhoppningsvis med en lite mindre abrupt väckning!

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.