Kanelbullens dag – en av många

3 oktober, 2016

Du har säkert inte missat att det är kanelbullens dag imorgon, den 4e Oktober. Det har varit omöjligt att gå på stan, eller i någon butik som säljer livsmedel de senaste veckorna utan att missa det. Och fine, jag jobbar med marknadsföring- klart de utnyttjar att det är kanelbullens dag. Merförsäljning, helt ”gratis”. Till och med jag övervägde att vara schysst mot kollegorna imorgon och köpa med mig ett gäng. Sen läste jag Daniel J Larssons krönika ”Varför inte införa en vettig dag också?” och insåg att det är nog precis det ingen behöver på kontoret. Ytterligare en bulle upp i fejan – det är vi ju liksom så bra på ändå!

Så efter att ha inspirerats av Daniels krönika, som för er som inte orkar läsa den, lyfter fram att vi istället, eller i alla fall tillsammans med, massa ”unna oss dagar” borde införa lite vettiga dagar. Daniel föreslår träningens dag, eller varför inte löpningens dag, yogans dag eller styrketräningens dag. Jag måste ge honom att han har ju en poäng! Varför har vi ”käka-det-här-dagar” och ”tänk-på-oss-dagar” men inga tränings/sport inspirerade dagar. En fotbollsnation som Sverige, var är ”fotbollens dag” (oh no.. I gave them ideas…)

Så jag tänker ta Daniels boll och sätta den i rullning, enligt temadagar.se så finns det ingen temadag den 7 oktober. Så jag tycker att vi skapar den! Efter kanelbullens dag den 4:e oktober, internationella dagen för lärare den 5:e oktober och nationella anhörigdagen den 6:e oktober tycker jag här med att vi instiftar träningens dag den 7:e oktober! Så Temadagar.se, ni kan lägga till den nu, den har i alla fall två anhängare idag! Så… vad ska vi träna på fredag?

Med det sagt – om ni är sugna på riktigt fina kanelbullar imorgon, version nyttigare tycker jag ni ska kolla in Lilla Matdérivens recept på Dinkel- & Dadelkanelbullar. De är en blandning mellan macka och kanelbulle, ett perfekt mellanmål – inte minst på kanelbullens dag.

Dinkel- & dadelkanelbullar
Balans är väl lite av varje – en kanelbulle och några träningspass! :)

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.