Julia-dagen – också en bra dag!

18 februari, 2017

”Oj då – min föräldrar har något att leva upp till nästa år” – hälsade en annan Julia. 

Igår (16/2) var det alltså Julia-dagen och sen många år tillbaka har vi haft som tradition att fira namnsdagar. När släkten växt har väl liksom storleken på firandet krympts. Men jag tycker fortfarande att det är ett bra tillfälle att ses. Så jag bjöd in föräldrarna till middag på Harrys i Strängnäs och plockade med mig Daniel. (Bra när man ”bjuder” på middag och gesterna pröjsar! – ekonomiskt!)

Dessutom blev det paket! Hann inte fånga innehållet på bild – men det kan komma sen! Var i alla fall en väldigt snygg tröja modell finare i, en ljusblå blus och sista delen i en bokserie jag läst!

Paket – visst var det fint?!
Untitled

Jag brukar alltid skälla på Daniel när han inte käkat lunch och tala om att det är bullshit att han inte hinner. Det är bara att göra. Men i torsdags jag hann verkligen inte – hade möten i ett från morgon till eftermiddag. Så efter att ha över på frukost och en banan+en apelsin fram till klockan 19.15 så var det gaaaanska gott med mat.

(Vi var tvungna och stanna på Claes Ohlsson på vägen och den enda gången man verkligen hopps att det ska finnas något att köpa att käka i kassan – vad som helst, då fanns det inte spår av något ätbart. När händer det ens nu för tiden?!)

Så väl på Harrys beställde jag in deras burgare med massa picklad lök – yummy. Riktigt god var den!

Untitled

Daniel körde på specialburgaren med bland annat ägg på. Han var nöjd också.

Untitled

Mamma beställde in fish-and-chips med mashed-peas (det gröna)

Untitled

Och pappa beställde in en köttbit som han också tyckte var god, tillsammans med klyftpotatis som var väldigt bra enligt honom.

Untitled

Sen var det ju namnsdag! Så jag ville ha Marängswiss, den fanns dock bara för två. Tur att jag hade en kille som ställde upp. 

Supergod var den med bananer i choklad (de som ser svarta ut på bilden), karamelliserade popcorn, och allting annat som ska vara i en marängswiss. Och! Harrys och bageriet bredvid samarbetar så marängen var en sådan där riktig bagerimaräng – ni vet stora och sega och typ to die for! 

Untitled

Pappa prövade friterad snickers, det var väl inte super med frityren tyckte han. Men det var ju en grej som nästan var tvungen att testas med tanke på hur mycket amerikanare pratar om det. (Servitrisen tyckte jag skulle ta, men jah tyckte att med min allergi så var det ju inte perfekt.)

Så så var Julia-dagen, också en bra dag!

0

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply pilla 18 februari, 2017 at 06:47

  Grattis på Julia dagen! Klart man ska fira allt man kan. Jag bjöd mig själv på fredagstulpaner på Sandra dagen igår.

  • Reply Julia 23 februari, 2017 at 22:02

   Tack Pernilla! Det tycker jag du gjorde helt rätt i! :)

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.